Отворена Међународна ликовна колонија „КОСТОЛАЦ 2023”

Међународна ликовна колонија „КОСТОЛАЦ 2023” у организацији Ликовних стваралаца Костолац „СПЕКТАР”, свечано је отворена у уторак, 25. јула на плажи „Топољар“ у Костолцу уз присуство учесника и гостију колоније. Добродошлицу гостима и сликарима из Костолца, учесницима колоније на самом почетку пожелела је председница УЛСК „СПЕКТАР”, Снежана Милошевић.

Члан Већа Градске општине Костолац, Рајко Пејовић отворио је колонију истакавши да је поносан на колонију јер чува традицију и уметност као највеће културно богатство. -Традиција и јасан концепт као упориште ликовне колоније основа је за њен даљи опстанак. Надам се да ће уметници понети лепе успомене из Костолца односно пренети добре гласове о нашем месту у коме ће изнедрити вредна уметничка дела.

Након званичног отварања колоније приређен је богат поетско – музички програм. Ликовна колонија ће трајати до 28. јула и свих тих дана рад уметника моћи ће да прате и грађани. 

Колонија се одржава у сарадњи са Центром за културу „Костолац”, а под покровитељством Градске општине Костолац у оквиру манифестације „КОСТОЛАЧКО ЛЕТО 2023”.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!