Производња електричне енергије у „ТЕ-КО Костолац“: Годишњи план достижан

Запослени у термо сектору огранка „ТЕ-КО Костолац“ све су ближе остварењу годишњег плана производње од 6,2 милијарде киловат-часова електричне енергије. Посебно охрабрује добар рад оба блока термоелектране „Костолац Б“, који су за једанаест месеци испоручили систему 4,2 милијарде киловат-сати електричне енергије, што је за проценат више од плана. Ништа мањи подвиг, постигли су и блокови термоелектране „Костолац А“ и енергетичари најстаријих блокова, испоручивши систему 1,5 милијарди киловат-сати. Иако је то за три одсто мање од плана, то је подвиг, с обзиром на то да је ове године рађен капитални ремонт, а услови за набавку потребних делова и опреме а потом и рад на ремонтним пословима, били су отежани због епидемије коронавируса.

Чињенице говоре да је овим најстаријим блоковима неопходна ревитализација, што се и планира од идуће године, али и упошљавање нових радника, с обзиром на то да велики број старих радника, управо у ове две електране, одлази у пензију па је неопходно да их замене млађи.

Добрим резултатима допринео је и квалитетан и калоричан угаљ кога су обезбеђивали рудари Огранка. „ТЕ-КО Костолац“ завршава ову производну годину као поуздан и ефикасан произвођач електричне енергије у „Електропривреди Србије“.

Извор: „Енергија Костолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!