Kоп „Дрмно“ спреман за зимске услове рада: Задржати добру производњу

Приоритет је производња откривке, како би се повећале експлоатационе резерве угља

Све овогодишње активности у рударском сектору огранка „ТЕ-KО Kостолац“ биле су усмерене на реализацију планова производње угља и јаловине, инвестиционих пројеката и ремонтних послова на основној рударској механизацији у циљу стварања услова за несметан и сигуран рад током зимског периода.

 

 

Драгослав Славковић, директор копа „Дрмно“, каже да је производња угља током године била стабилна и у складу са потребама рада термоенергетских капацитета.
Да бисмо одржали овакав производни ритам, приоритет нам је повећање резерви откривеног угља. Због тога радимо на техничко-технолошким захватима, односно на рационалном распоређивању рударске механизације на јаловинским етажама, како бисмо повећали укупне ефекте производње на откривци угља. Укључивање у производни процес багера „СРс 2000/2“ и новог, шестог БТО рударског система, директно ће се одразити на повећање производње откривке. Депоније резерви угља су добро попуњене – навео је Славковић.

 

 

Он је додао да су ове године, због потреба производње, ремонти рударске механизације били краћи него уобичајено. Поправке су рађене према утврђеним приоритетима.
Време планирано за редовне сервисе и одржавање користили смо за отклањање преосталих недостатака. Погонска спремност помоћне механизације и теренских возила је на задовољавајућем нивоу и интензивно се ради на подизању њихове техничке исправности. Путеви на копу су у добром стању и имамо довољно материјала за њихово редовно одржавање и поправку. Генерално, учинили смо све што је у нашој моћи да у датим околностима одговоримо постављеним циљевима и будемо што спремнији за зимске услове рада. Запослени на копу „Дрмно“ спремни су да уложе и додатан напор како би одржали континуитет производње. Уосталом, то су до сада и више пута показали − закључио је Славковић.

„Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!