Ремонти у ТЕ „Костолац А”: Увелико трају припреме

Ремонт блока А1 ове године трајаће око два месеца

Припреме за овогодишњу ремонтну сезону у ТЕ „Костолац А”, која ће почети у јуну, увелико трају уговарањем услуга и набавком делова и опреме. Код великог броја јавних набавки понуде су отворене, а до краја марта и у првој половини априла требало би да се заврши тај део припрема за ремонт блокова А1 и А2.

Блок А2, снаге 210 МW, биће у ремонту 29 календарских дана – рекао је Бранко Цвејић, главни инжењер сектора одржавања ТЕ „Костолац А”.

Он додаје да се ради стандардни ремонт и отклањање свих неисправности које нису могле да се отклоне у застоју блока током године, а утичу на поузданост погона и рад постројења у пројектованом режиму.

Ремонт блока А1 ове године трајаће око два месеца, односно до друге половине августа, када је планирана његова синхронизација на електроенергетску мрежу.

 

 

Блок А1 од 100 МW ове године биће у ремонту од половине јуна и трајаће 65 календарских дана. Урадићемо капитални ремонт турбине високог притиска и замену дела кућишта цилиндра ниског притиска. На преосталом делу турбогенераторског постројења ради се махом стандардни ремонт. На осталим постројењима, котловском, електро постројењу и мерно-регулационој опреми, ради се стандардни ремонт и отклањање свих неисправности које нису могле да се отклоне у застоју блока током године – рекао је Цвејић.

Ремонт заједничких постројења, као што су системи дробилана или системи за одвоз пепела и шљаке, производњу и испоруку деми-воде, у највећем обиму радиће се када је ремонт блока А2. На заједничком постројењу радиће се стандардни ремонт.

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!