Постављено ново „паметно” аутобуско стајалиште у Костолцу

Градска општина Костолац наставља са уређењем постојећих и постављањем нових аутобуских стајалишта. Ново паметно” аутобуско стајалиште постављено је код Спортске хале у Костолцу. Стајалиште је од посебне важности, јер ће га највише користити ђаци основне и средње школе, које су у непосредној близини.

Стајалиште је опремљено соларним напајањем, захваљујући којем ће грађани,  моћи да допуне своје мобилне уређаје уз помоћ уграђених УСБ прикључака. Стајалиште има и сопствену ЛЕД расвету и интернет конекцију, а сви предвиђени прикључци и расвета користиће сунчеву енергију, рекао је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и додао да ће сада наша деца бити дефинитивно сигурнија док чекају аутобус, што је и био циљ.

Крстаноски је нагласио да је до сада постављено и уређено шест аутобуских стајалишта, четири у Kостолцу и два у насељу Kанал. У плану је да у најскорије време аутобуска стајалишта буду постављена у Петки, Острову, Kленовнику и Старом Kостолцу, што је показатељ да локална самоуправа брине о свим грађанима. – Важно је да они користе јавни превоз могу да се заштите од ветра и кише, али и да аутобуси који саобраћају на овим релацијама имају адекватан простор и место где ће примати путнике, истакао је председник костолачке општине.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!