Mali jubilej – 5 godina postojanja bloga „Od knjige do duše“

 

Blog „Od knjige do duše“ , obeležio je 22. februara, 5 godina postojanja. Prema rečima Renate Minić, urednice bloga, sve je krenulo od ideje ili više želje da bibliotekari podele svoj put saznanja sa brojnim pratiocima. Da ono na šta nailaze na sopstvenom putu saznanja, može i nekom drugom da bude od pomoći i koristi.

– Preko milion pregleda od pratilaca širom sveta, skoro 4000 objavljenih članaka, pismena saradnja sa više desetina blogova i sajtova, saradnja sa bibliotekarima, prosvetnim radnicima, istoričarima, piscima – iz više gradova Srbije i iz zemalja bivše SFRJ. Želja da nastavimo da delimo svoj put saznanja, da pomažemo i na taj način i sami sebi damo valjanu svrhu – u nama i dalje traje. Mi bibliotekari i ostali radnici iz kulture i prosvete (bar većina), smo inače zagovornici ideje da znanje treba da se deli i da bude svima dostupno. Ovo je naš način da pomognemo.

Ali, došli smo na još jednu ideju. Da svoj blog nadogradimo u nešto još bolje, poučnije i korisnije. Baš na današnji dan, predali smo u APR dokumenta za registraciju Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“.

Udruženje osnivaмо radi ostvarivanja ciljeva u oblasti očuvanja i razvijanja nacionalne tradicije i vrednosti lokalne zajednice u svrhu promocije kulture, tradicije i običaja ovoga kraja kroz turizam i privlačenje zainteresovanih subjekata za razvoj i održanje ruralnih sredina  ističe Minić.

Udruženje će se baviti organizovanjem predavanja, radionica, seminara, stručnih skupova, naučnih istraživanja, izleta, ekskurzija, koncerata, izložbi, manifestacija, književnih, scenskih, multimedijalnih i drugih programa kojima se istražuju, proučavaju, tumače, stvaraju i neguju estetske vrednosti tradicionalnih umetnosti i kulture.

Sedište Udruženja biće u Kostolcu, a dobrodošli su svi koji žele da im se pridruže i učestvuju u realizaciji njihovih ideja.

BLOG „Od knjige do duše“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!