PK „Drmno“: Sezona remonta počinje u martu

 

Ovogodišnja remontna sezona na Površinskom kopu „Drmno“ planirana je da počne sredinom marta i trajaće do kraja oktobra.

– Radiće se uglavnom standardni remontni zahvati na rudarskim mašinama i opremi, ako se izuzme bager SRs 2000, koji radi u sklopu drugog rudarskog sistema za otkrivanje uglјa. Na toj rudarskoj mašini planirano je da se u prvom tromesečju urade složeni tehnički poslovi na zameni ležaja okreta gornje gradnje bagera sa kran-zupčanikom, prečnika 10 metara.

U drugoj fazi, na jesen, planirano je da se zameni radni točak, kao i reduktor radnog točka na toj rudarskoj mašini – rekao je Ivan Tašić, direktor Direkcije za proizvodnju uglјa u ogranku „TE-KO Kostolac“.

– Ovogodišnji remonti moraju biti urađeni kvalitetno i u predviđenim rokovima, jer će za ostvarenje bilansa biti značajan svaki radni sat i dan – naglasio je Tašić.

Plan proizvodnje uglјa za 2018. veći je od prošlogodišnjeg. Bilansirana je proizvodnja uglјa od 10,2 miliona tona, što je za blizu 700.000 tona više od prošlogodišnjeg plana proizvodnje lignita. Kada je reč o jalovini, plan otkrivke veći je za oko dva miliona metara kubnih od prošlogodišnjeg i definisan je na količinu od 42 miliona kubnih metara čvrste mase.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!