Upis u Biblioteku: 50 % niža članarina od prošle godine

Obaveštavamo sve građane da je u toku upis u Narodnu biblioteku „Ilija M. Petrović“ Požarevac i Odeljenje Biblioteke u Kostolcu za 2018. godinu. Cena članarine je 500 dinara za kalendarsku godinu.
 
Zbog smanjene članarine, ove godine neće biti organizovan besplatan upis, tako da bi bilo poželjno da iskoristite pogodnost trenutne smanjene cene upisa u Biblioteku. 
Biblioteka u Kostolcu u toku prethodnih godina imala je bogat kulturni i edukativni program, kako za decu, tako i za odrasle.
Samo prošle godine organizovano je preko dvadeset književnih večeri, gde su gosti bili zavičajni pisci i istaknuti pisci i naučnici iz cele Srbije. Održano je više radionica – likovna, krojačka, bibliotekarska, dekupaž, kaligrafija, arheološka, ljubitelji fantastike, učenje francuskog jezika. Održana su predavanja i o monoteističkim religijama, o narodnim običajima, o pozitivnom načinu razmišljanja u životu… Književne večeri, radionice, predavanja – besplatne su za članove biblioteke.
Program za mart i april 2018. godine:
13. mart 2018. u 17 časovaRadionica keramike (Udruženje Bulevar umetnosti, Beograd). Radiće se sa glinom na točku. Prijava je u toku, pošto je broj polaznika ograničen.
 
23. mart 2018. godine u 19 časovaKaravan fantastike (Nemanja Jovanov, Duško Blagojević i Srđan Tomić) 
 
30. mart 2018. godine u 19 časova – poznati bloger Blogdan (Bogdan Stevanović) predstaviće svoju knjigu „Obloge od mastila“ 
 
4. april 2018. godine u 19 časova dr Tatjana Stanisavljević i istoričar Dejan Ristić predstaviće knjigu „Porodična prepiska kneza Miloša Obrenovića“
 
Biblioteke su čuvari nacionalnog i kulturnog identiteta našeg naroda i moralna obaveza svih nas je da podržimo i pomognemo njen rad. Znanje nije oduvek bilo svima dostupno, već samo privilegovanim pojedincima, zato treba ceniti zalaganja naših prosvetitelja koji su se trudili da znanje preko škola i biblioteka danas bude svima dostupno. Budite član biblioteke, jer to je velika čast i privilegija.
Deca do 8. godina starosti, dobrovoljni davaoci krvi i organa i lica sa invaliditetom imaju pravo na besplatno učlanjenje.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!