Prvi Kostolački polumaraton: „Trka legionara“

 

Kulturno-sportski centar „Kostolac“ i Gradska opština Kostolac u saradnji sa „Maraton timom Požarevac“ organizuju novi sportski spektakl,  prvi Kostolački polumaraton pod nazivom „Trka legionara“ koji će se održati 30. septembra 2017. godine.

 

 

Start trke planiran je u 10:30 časova ispred Doma kulture u Kostolcu, a nakon pretrčanog 21 kilometra cilj je u arheološkom nalazištu Viminacijum.

Kostolački polumaraton biće upotpunjen i sa dve prateće manifestacije:

Prva je „TRKA SLATKIŠA“, koja startuje u 10 sati i u kojoj će se mališani iz vrtića nadmetati na stazi dugoj 100 metara.
Druga je „TRKA ZADOVOLjSTVA“, u kojoj, na stazi dugoj pet kilometara, mogu učestvovati svi ljubitelji trčanja.

 

Ovom prilikom organizatori pozivaju sve zainteresovane da se u što većem broju pridruže ovoj manifestaciji kako bi promovisali sport i zdrav način života.

 

„Probudite ratnika u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije! „

 

Za sve takmičare obezbeđen je startni paket koji sadrži: kesu polumaratona, majicu Kostolačkog- Viminacijum polumaratona, startni broj, okrepu na stazi i cilju, sendvič i voće ili bon za ručak i finišersku medalju.

 

Kontakt telefon za dodatne informacije:

012/ 402-178
Kulturno-sportski centar „Kostolac“

Za potrebe održavanja trke, u vremenskom intervalu od 10:30 do 13 časova biće zatvorene sledeće ulice u Kostolcu:

 

Ulica Nikole Tesle (start trke planiran je ispred Doma kulture u 10:30 časova), Veljka Dugoševića, Bože Dimitrijevića, Stevana Nemanje, Trudbenička, Partizanska, Jovana Dučića (Sarajevska) – put za plažu „Topoljar“,  Prvomajska,  Kneza Lazara (put za restoran Dragulj),  Kobalova – put za naselje Stari Kostolac, Kapetana Todića, Vuka Karadžića, put prema Termoelektrani i od Termoelektrane do cilja trke u Viminacijumu.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!