Gradonačelnik Grada Požarevca i predsednik Gradske opštine Kostolac obišli završne radove na rekonstrukciji Sportske hale

 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić sa svojim saradnicima obišli su u sredu, 20. septembra, radove na rekonstrukciji Sportske hale.

 

Nakon završetka radova, kostolačka Sportska hala dobiće jedan sasvim nov enterijer koji će zadovoljiti visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja. Prema rečima predsednika Gradske opštine Kostolac Ivana Savića do sada su realizovani radovi na sanaciji parketa koji je hoblovan i prelakiran novim linijama za rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište. Pored parketa rekonstruisan je krov, zamenjena PVC stolarija, izvršena demontaža postojeće i montaža nove LED rasvete, rekonstruisane su svlačionice, urađena je sanacija mokrih čvorova, a u toku je i uređenje fasade.

 

“ Sredstva koja su bila predviđena na osnovu predmera i predračuna radova iznosila su oko 18 miliona dinara. Javnom nabavkom koja je sprovedena u pet partija, ostvarena je ušteda od preko 30 % u odnosu na procenjene projektantske i tržišne vrednosti“ – rekao je Savić dodavši da su pored radova na rekonstrukciji Sportske hale u toku i radovi na rehabilitaciji i popločavanju svih pristupnih staza oko objekta, a predviđeno je da se poploča oko 4060m2.

 

“ Pored izvođenja radova na rekonstrukciji Sportske hale u toku su i radovi na sanaciji ulice Bože Dimitrijevića u dužini od 160 metara, kao i uređenje trotoara sa leve strane u širini od 4 metara i sa desne strane u širini od 2 metra. Za ovu investiciju Grad Požarevac je izdvojio 10 miliona dinara“ – dodao je Savić zahvalivši se gradonačelniku Grada Požarevca, Banetu Spasoviću i njegovom zameniku Saši Pavloviću, s obzirom da su sve zahteve Gradske opštine Kostolac uvrstili u finansijske planove Grada Požarevca i opredelili značajna sredstva kostolačkoj opštini.

 

 

O radovima koji se izvode na lokaciji između Osnovne škole “ Jovan Cvijić“ , stadiona i Doma omladine, a koji su deo projekta uređenja stadiona, govorio je zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović, a vrednost ove investicije je oko 30 miliona dinara.

 

“ Radovi koji se obavljaju na ovom prostoru su kompleksni i višenamenski. Planirana je izgradnja trim staze sa tartan podlogom, izgradnja pešačke staze od štampanog betona, postavljanje novih klupa i fitnes sprava, ali i izgradnja galerije na otvorenom sa osam tabli koje će se koristiti za izložbe slika i drugih postavki. Takođe u okviru ovog kompleksa biće postavljeni šah stolovi i još jedno dečije igralište. U planu je i rekonstrukcija košarkaškog terena i postavljanje novih reflektora, tačnije 24 stuba kandelaberske rasvete i postavljanje podne rasvete sa elementima tačkastog osvetljenja“ – naglasio je Pavlović rekavši da je tim projektom u planu uređenje parking prostora i izvođenje hortikulturnih radova koji predviđaju sanaciju terena, sadnju trave i sadnica drveća.

 

“ Trenutno se u Osnovnoj školi “ Jovan Cvijić“ privode kraju radovi u vrednosti od 100 miliona dinara, a vrednost investicija koje se realizuju na ovom potezu je oko 160 miliona dinararekao je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović istakavši da Gradska opština Kostolac nikada nije imala veći budžet i veći priliv direktnih investicija od Grada Požarevca.

 

Gradonačelnik Požarevca je rekao da će i u narednom periodu nastaviti sa ravnomernim ulaganjem u svim mesnim zajednicama koje pripadaju teritoriji Grada Požarevca, napomenuvši da je samo u putnu infrastrukruru na teritoriji Gradske opštine Kostolac u prethodnojm periodu uloženo oko 60 miliona dinara. Spasović je takođe pohvalio i rukovodstvo Gradske opštine Kostolac na čelu sa Ivanom Savićem koje ispunjava sve zadatke koji su postavljeni od strane lokalne samouprave Grada Požarevca, ali i realizuje planove koje lokalna samouprava Gradske opštine Kostolac postavlja u cilju realizacije projekata koji iz dana u dan doprinose boljem životu svih građana kostolačke opštine – dodao je Bane Spasović rekavši da će Grad Požarevac i u narednom periodu nastaviti da radi na poboljšanju infrastrukture na teritoriji Gradske opštine Kostolac.

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!