Predstavljen roman „Vidarka“ Matilde Veljković

 

„Čarobna knjiga kaže da vile nikada ne umiru, pa ni kada im se počupa pramen kose. Njihove vrline vinu se u nebo, kao duhovi predaka i poput brilijantnog nakita za dušu, ukrase svakoga od nas u vidu Dara koji dobijamo po rođenju.

Ne postoji čovek koji je rođen bez svrhe, bez suštine, kao što ne postoji čovek bez predaka. Pitanje je samo koliko je ljubavi u njemu, koja će da mu pomogne da svoju suštinu dosegne; Da li će ljubav za života da deli na očinsku, majčinsku, ljubavničku, bratsku, prijateljsku ili će da je živi kao nebo. Ne možeš podeliti nebo. A ljubav je nebeska stvar. Zato je uvek u ljubavi tajna, zar ne.“

 

U petak 22. septembra 2017. godine, sa početkom u 19 sati, u Biblioteci u Kostolcu, ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, zavičajna književnica Matilda Veljković predstavila je svoj novi roman Vidarka.

 

 

Matilda Veljković, mlada književnica koja je privukla pažnju brojnih čitaoca svojim romanom „Zmaj i Milena“, nastavlja kroz roman „Vidarka“ sa svojim originalnim pripovedanjem, veoma pitkim za čitaoce, sa zanimljivom porodičnom pričom, prožetom nitima folklorne fantastike. Uz odlomke iz knjige, promotivni video urađen za knjigu u režiji Igora Mihajlovića (muziku komponovao Marko Veljković, a film prati divni glas Matilde Veljković), opušten razgovor o samoj knjizi, ali i o narodnim običajima, književnosti i izdavačkoj delatnosti u Srbiji – proteklo je još jedno od uspešnih književnih večeri u Bibliteci u Kostolcu.

 

Nakon književne večeri, Matilda Veljković, kao jedna od retkih književnica koja piše o folklornoj fantastici u Srbiji, učinila je čast Ljubiteljima fantastike u Kostolcu i pridružila im se na njihovom redovnom sastanku u Biblioteci. Nastavio se razgovor o srpskim narodnim običajima, o fantastici i o knjigama fantastike u Srbiji.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!