Отворена нова државна апотека у Костолцу

У Дому здравља Пожаревац – Огранак Костолац, данас је свечано отворена државна апотека „ЛИПА“.

Отварањем ове апотеке, према речима директорке Апотекарске установе Пожаревац, ова установа испунила је свој крајњи циљ, да поред градске има и апотека која ће радити при Дому здравља.

-Наша мисија, као најуспешније државне установе у Србији је доступност врхунске фармацеутске заштите, па је наша нова апотека, наша Липа, нови бисер који са поносом дарујемо суграђанима. У оквиру самог Дома здравља, са осталим колегама, здравственим радницима, развијаћемо сарадњу, комуницирати, а све у циљу корисника наших услуга – да превенирамо болест и сачувамо здравље, рекла је Татјана Чинч, директорка Апотекарске установе у Пожаревцу.

У новоотвореној апотеци пацијенти ће моћи да се снабдеју широким асортиманом како лекова са позитивне листе, тако и лекова који не иду на рецепт. Осим тога, апотека је снабдевена и богатим асортиманом помоћних лековитих средстава и козметичким производима.

Према речима заменика градоначелника Града Пожаревца Предрага Мијатовића Апотекарска установа Пожаревац својим делима показује да отварањем великог броја апотека у Браничевском округу ставља квалитет и доступност својих услуга далеко испред профита.

  Данас  читава фармацеутска  струка прославља „Светски дан  фармацеута“ који се ове  године обележава  под слоганом – „Фармацеути  јачају здравствени  систем“. Будући  да је ова установа  чији је оснивач  Град Пожаревац  синоним за  област фармације  у Браничевском  округу, није  изненађење  што су баш  они зачетници  једног догађаја  који ће сигурно  прерасти у  традицију  у нашој земљи. Пред  нама је свечано  отварања нове  апотеке у  Костолцу која  ће бити под  окриљем Апотекарске  установе Пожаревац, као један  од догађаја  Првог Сајма  фармације  у Србији.

Иако  је данас дан  њиховог еснафа, ова установа  својим делима  показује да  отварањем  великог броја  апотека по  читавом Округу  ставља квалитет  и доступност  својих услуга  далеко испред  профита. Жеља  ми је да апотеку „Липа“ коју  данас отварамо  у Костолцу, као и све будуће  и оне већ постојеће, наставе светлу  традицију  Апотекарске  установе Пожаревац  дугу преко 6 деценија.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је обраћајући се присутнима истакао да је ово једанаести објекат који је изграђен или реконструисан на територији Градске општине Костолац у последњих годину и по дана, што јасно показује да Град Пожаревац и Градска општина Костолац брину о потребама својих суграђана. Он се том приликом захвалио Граду Пожаревцу, Апотекарској установи Пожаревац и Дому здравља на сарадњи и агилности, јер отварањем ове апотеке пацијенти ће моћи одмах након прописивања одговарајуће терапије моћи да преузму лекове.

Подсећамо поводом Светског дана фармацеута, Апотекарска установа Пожаревац данас у Градском парку од 11 до 16 часова организује организује први Сајам фармације.
Том приликом у циљу превенције болести и очувања здравља, као и промоција фармацеутских препарата биће одржана саветовалишта.

Такође данас у Галерији савремене уметности у Пожаревцу у 12 часова биће отворена изложба „Фармација Браничевског округа”, која обухвата период од доба Виминацијума, преко средњег века, па све до данашњих дана. У Галерији ће се одржати и интерактивна радионица израде чајних мешавина.

Апотека „Липа“ у Костолцу радиће сваког дана од 7.00 до 20.30 час, а након тог времена по позиву лекара хитне помоћи, апотекар ће долазити да изда одређени лек.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!