Трком солидарности у Kостолцу обележен Светски дан борбе против дијабетеса

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса, на платоу испред спортске хале у Kостолцу у суботу 13. новембра, одржана је Трка солидарности, под слоганом „Да свет поплави и сви будемо здрави“.

Kостолац је по угледу на остатак градова у Србији и свету по пети пут био плав. На тај начин скренута је пажња на дијабетес, болест савременог начина живота, и једно од најчешћих хроничних незаразних обољења које је, нажалост у сталном порасту.

Манифестацију је отворила Маријана Божић, чланица Већа Градске општине Костолац, која је била и учесник трке. – Испред организатора трке и Градске општине Костолац, поздрављам све учеснике и захваљујем се свима који су дошли да својим учешћем подрже оболеле од дијабетеса. Ова трка подршке је без пропозиција, трчи свако колико може, јер сваки корак је изузетно битан, сваки корак води ка очувања нашег здравља, истакла је Божић.

У трци је такође учествовала и Ана Тишма, начелница Управе Градске општине Костолац, а својим присуством манифестацију су подржали Дарко Грубетић, заменик председника Градске општине Костолац, Милица Јовић, чланица Већа Градске општине Костолац, као и помоћница председника Градске општине Костолац, Маја Здравковић.

Трка је организована уз поштовање мера предострожности  услед спречавања ширења вируса COVID-19, а њен циљ је подршка особама са дијабетесом, али и да се скрене пажња на значај физичке активности код превенције и лечења ове болести.

Организатор трке која носи назив „Да свет поплави и сви будемо здрави“ је Центар за културу „Костолац“ уз подршку „Маратон тима Пожаревац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!