Протеклог викенда започет овогодишњи циклус радионица „Први кораци у новинарству

Овогодишњи циклус радионица „Први кораци у новинарству“ који реализује „Психолошки центар“ започет је 29. маја у Цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу. Радионицу је водио Владица Винкић, дугогодишњи новинар и сарадник НИПД „ Реч народа“, који је младима предочио основе новинарства.

Поред младих новинара који су током прошле године похађали Малу школу новинарства, радионици су присуствовали и нови полазници који су са одушевљењем пратили едукатора.

Оливера Хајровић, специјалиста медицинске психологије, која је руководилац „ Психолошког центра“ Kостолац и координатор пројекта, а пре свега уредник часописа „Глас младих“ је изразила велико задовољство видевши младе потписнике прошлогодишњег, првог броја часописа који су одлучили да наставе и унапреде своје новинарско ангажовање.

-Ово задовољство увећано је доласком њихових вршњака који су се, заинтересовани да и сами стекну основна новинарска знања и вештине ове године придружили нашем пројекту, рекла је Хајровић.

У оквиру пројекта „Први кораци у новинарству млади имају прилику да се њихов глас чује у јавности и да кроз радове у часопису изразе своју креативност. Похађајући Малу школу новинарства поред упознавања са основном облицима новинарског изражавања, креативним писањем, техникама и начинима вођења интервуа, снимањем аудио и видео материјала, избором материјала за часопис, осмишљавањем рубрика и другим релевантним темама о новинарству млади ће развити креативност и позитивне животне вредности.

Кроз лаку и забавну интеракцију, непосредно и непрекидно били су подстицани на размишљање о новинарству али и на све оно без чега нема квалитетног новинарства: на промишљање и разговор о окружењу, животним вредностима и узорима, талентима и интересовањима које препознају код себе и других, и посебно о важности заједништва и сарадње у којима је једино могућа њихова пуна реализација.„ Психолошки центар „ Костолац срдачно захваљује Владици Винкићу на изузетно успешном вођењу прве овогодишње радионице која је младима Костолца пружила не само обимна и квалитетна знања о новинарству и професионализму, већ и драгоцене поуке о животу, одрастању и људскости.

Већ при првим контактима са гостом радионице – Владицом Винкићем, дугогодишњим новинаром и сарадником „ Реч народа „ било је јасно колика је моћ љубави, ентузијазма и професионализма у раду и колико су млади способни и спремни да их препознају и прихвате. У односу који је изражавао високо уважавање њихових личности и постигнућа, млади су били не само пажљиви слушаоци, већ и активни учесници и креатори радионице, нагласила је Хајровић .

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!