Површински коп „Дрмно“: Ремонти почели средином марта

На Површинском копу „Дрмно“ направљен је предлог ремонта за ову годину. Овогодишња ремонтна сезона, као што је и било планирано, почела је средином марта с оправком основне рударске механизације, која ради у оквиру четвртог јаловинског система.

– Очекујемо да се тада тим системом заврши технолошка операција откопавања висинског блока, када ће се стећи и услови да се током ремонта четвртог јаловинског система обаве неопходна технолошка померања, како на радној етажи багера „SRs 1300“, тако и на одлагалишном делу поменутог система – рекао нам је Драгослав Славковић, директор Површинског копа „Дрмно“.

После тога, како објашњава Славковић, за средину априла планиран је ремонт првог јаловинског система. Паралелно са ремонтним активностима на првом очекује се и стајање шестог јаловинског система, где ће извођач радова започети послове на отклањању уочених недостатака на систему у складу с гаранцијама и уговорном обавезом.

Према речима нашег саговорника, ремонт основне рударске механизације и опреме која је ангажована у угљеном систему уговорен је и усаглашен с термоелектранама, планиран је за средину маја и трајаће до средине јуна.

Како нам је речено, остале ремонтне активности на рударским системима на копу „Дрмно“ одвијаће се у складу с технолошком ситуацијом на копу и стањем с  резервним  деловима.

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!