Усвојен Ребаланс 1 буџета Градске општине Костолац

У Костолцу је у уторак, 13.10.2020. године одржана 3. редовна седница Скупштине Градске општине Костолац. На самом почетку председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек честитала је Дан ослобођења Костолца у Другом светском рату. „Ове године обележавамо 76. година од ослобођења Костолца и одајемо почаст палим борцима, који су своје животе дали да би ми данас живели слободно“, рекла је Церовшек честитајући празник Костолчанима.

Одборници су разматрали Ребаланс 1 буџета Градске општине Костолац. Уводно излагање дала је Зденка Радосављевић виши стручни сарадник на пословима извршења буџета Градске општине Костолац.

Према њеним речима потреба за израду Ребаланса 1 буџета Градске општине Костолац за 2020. годину уследила је из следећих разлога: ради укључивања додатних прихода одобрених ГО Костолац, затим повраћај неутрошених средстава у буџет Града Пожаревца, укључивање прихода од закупа и укључивање сопствених средстава. Одлуком о изменама Одлуке о буџету ГО Костолацза 2020. годину предвиђени су приходи и примања у износу од 354.250.103,00 динара, расходи и издаци 361.250.103,00 динара, што значи да је планиран буџетски дефицит у износу од 7.463.169,00 динара.

Председник ГО Костолац Серџо Крстаноски рекао је да је Градској општини Костолац на основу Закључка Већа Града Пожаревца, одобрено повећање прихода и примања у износу 14,5 милиона динара. За израду пројекта водоводне мреже села Острово 2.760.000,00 динара, 944.000,00 динара за вршење надзора за изградњу фекалне канализације, 1.760.000,00 за комплетан пројекат реконструкције градског парка, Центру за културу „Костолац“ додатна средства у износу од 1.800.000,00 за уређење плаже, што подразумева пројекат изградње водоводне и канализационе мреже, пројекат изградње настрешице изнад трибина и пројекат изградње челичних трибина, и друго. Такође председник је најавио реализацију великих капиталних инвестиција, а на првом месту уклањање надвожњака – ауто моста и реконструкција Првомајске улице у Костолцу.

Подсећамо Уговор за радове на уклањању надвожњака на уласку у Kостолац додељен је компанијама „Иметак“ из Смедерева и „Гафа“ из Новог Сада, које су послале заједничку понуду. Процењена вредност јавне набавке износи 9.956.220,33 динара без ПДВ-а, а понуда ова два предузећа, која је и прихваћена, износи 9.900.000 динара без ПДВ-а.

Одборници су на овој седници донели и Одлуке о додели награда ,,Ђак генерације“ школа Градске општине Костолац“ и ,,Спортиста генерације школа Градске општине Костолац“.

Након завршене седнице Скупштине спровела се процедура по одборничким питањима. Мита Гаврилов, одборник из „Искорака“поставио је питање председнику ГО Костолац Серџу Крстаноском у вези изградње постројења за пиролитички третман отпадне гуме и пластике и производњу електричне енергије односно спалионице гуме и пластике у Костолцу.

Одговарајући одборнику Крстаноски је нагласио да је Министарству заштите животне средине у законском року упућена жалба и тражена процена утицаја на животну средину у раздаљини од 30 километара од места на коме је предвиђена изградња постројења за пиролитички третман отпадне гуме и пластике, што подразумева да Студијом о процени утицаја на животну средину буде обухваћена територија целе Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!