Обележен 13. октобар – Дан ослобођења Костолца

Одавањем поште и полагањем венаца на Спомен обележје у Старом Костолцу, данас је обележен 13. октобар – Дан ослобођења у Другом светском рату.

Венац су испред Градске општине Костолац положили председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

На Спомен обележје страдалима венац су положили  и председник Савета Месне заједнице Село Костолац Љубиша Станојловић и Небојша Станојловић (одборник у Скупштини ГО Костолац).

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски честитао је грађанима празник – Дан ослобођења.

,,Овај историјски датум морамо чувати од заборава јер представља нашу слободарску традицију. Слава припада палим борцима, нашим прецима који су своје животе дали за слободу отаџбине и за слободу будућих поколења. Зато данас, уз пригодну свечаност и на достојанствен начин, одајемо почаст браниоцима Костолца полагањем венаца на спомен обележју у Селу Костолцу“ – рекао је у свом обраћању присутнима председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски.

Према речима председника Савета Месне заједнице Село Костолац Љубише Станојловића на нашој територији вођене су тешке борбе, а Костолац је ослобођен уз помоћ јединица Народноослободилачке војске Југославије и Совјетске (руске) армије, под командом маршала Толбухина. Одавању почасти палим борцима и полагању венаца присуствовали су и чланови Савета Месне заједнице Село Костолац као и бројни грађани.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!