Пријем ученика првих разреда у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“

У Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ данас је организован свечани пријем ученика првих разреда, који су се том приликом упознали са школом и својим разредним старешинама.

Директор школе др Горан Несторовић пожелео је ученицима добродошлицу у установу, у којој ће они од садашњих петнаестогодишњака постати одрасли људи уз помоћ наставника и руководства школе.

-Драги наши ученици, имате ту част да вас учи најбољи и најстручнији наставни кадар ове школе, који од вас очекује да будете добри ђаци, да гајите другарску атмосферу у одељењу, поштујете професоре и остале запослене, чувате школску имовину која постоји због вас, бринете о чистоћи и простору у коме учите, а за узврат добићете подршку професора за стицање дипломе занимања, које сте уписали.

Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ почела је са радом 1946. године и ове године обележила је седамдесет четири године свог постојања и успеха у образовању генерација међу којима је веома стручни кадар ове школе. Од скромних почетака трогодишње Стручне подручне школе, настале због потребе развоја рударства и индустрије на овим просторима, школа је евоулирала у једну савремену и модерну установу.

Наставу у Техничкој школи тренутно похађају 1062 ученика на редовном школовању у 31 одељењу и 374 на ванредном школовању. У школи је запослено 123 радника, од којих 71 у настави.

ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ ЗА ШKОЛСKУ 2020/21 У ТЕХНИЧKОЈ ШKОЛИ СА ДОМОМ УЧЕНИKА „НИKОЛА ТЕСЛА“ KОСТОЛАЦ
-ЕЛЕKТРОТЕХНИKА
-МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА
-РУДАРСТВО

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!