Запосленима у комуналним делатностима Града Пожаревца 100 одсто приликом боловања због KОВИД-а 19

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић потписао је данас анекс и Посебног колективног уговора за јавна предузећа у комуналној делатности Града Пожаревца, са председником Синдиката комунланих делатности Града Пожаревца Бобаном Мартиновићем.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић рекао је да се овај анекс односи на плаћање привременог одсуства са рада због потврђене заразне болести Kовид 19 или због мере изолације и самоизолације. Тако да ће, у случају за првих 30 дана одсуства, послодавац исплаћивати зараду из својих средстава, а за одсуство од преко 30 дана зарада ће се исплаћивати тако што ће се из средстава обавезног здравстеног осигурања обезбедити законом прописан износ накнаде зараде, а послодавац ће из својих средстава обезбедити разлику до висине од 100 одсто основа за накнаду зараде. Одсуство са рада се доказује решењем надлежног органа (санитарног инспектора, органа надлежног за контролу преласка државне границе, царинског органа, изводом из евиденције МУП) или извештајем лекара са дознаком. Тако да ће запослени имати пуну плату током боловања или изолације. Ово је мера Владе Републике Србије коју град прати и примењује.

До сада су извршене измене и допуне посебних колективних уговора за здравствене установе, социјалну заштиту, државну управу, локалну самопоуправу, МУП, предшколско образовање, високо образовање. Град Пожаревац је међу првима у Србији потписао овакав Анекс посебног колективног уговора за јавна предузећа у комуналној делатности. Локална самоуправа и на овај начин показује своју солидарност и бригу о радницима и имали су одличну сарадњу са синдикатима, рекао је Павловић. Он је овом приликом похвалио раднике из ових јавних предузећа, који су били на висини задатка током ванредне ситуације. Градоначелник је закључио да је превентива била на изузетно високом нивоу што показују и бројеви заражених у односу на друге градове у Србији.

Бобан Мартиновић председник Синдиакта запослених у комуналним делатностима Града Пожаревца се захвалио Граду Пожаревцу што је имао слуха за ове раднике који су пуном паром радили током ванредног стања и да ниједно јавно предузеће није имало прекида у раду и да су све поверене послове обавили.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!