Мала школа новинарства

Млади новинари „ Психолошког Центра Костолац „ активно трагају за занимљивим темама. Обраћају се својим суграђанима, питају их о чему се прича у граду, шта је главна тема разговора.

Психолошки центар Костолац

„Психолошки центар Костолац“ честита Марији Дражић на избору атрактивне теме и успешно вођеном разговору о теми која нас све занима!

ИНТЕРВЈУ

Добар дан! Данас ћемо разговарати на тему COVID-а 19, вирусa који је узнемирио читаву планету. Наш данашњи саговорник је Сузана Дражић. Сузана, добар дан!-Добар дан. Хвала на позиву!

1.Да ли се слажете да је Србија на почетку пандемије озбиљно схватила ситуацију и у старту реаговала адекватним мерама ?-Да, наравно. Србија се на самом почетку показала као веома дисциплинована држава. У односу на друге државе, ми смо одмах увели ванредне мере и тако спречили нагло ширење овог вируса. Прво смо ограничили кретање и заштитили наше најстарије суграђане, затим затворили школе и набавили дезинфекциона средства.

2. Колико поштујемо мере које је прописала Влада Републике Србије?

-С једне стране поштујемо мере, али због све већег броја заражених и преминулих корона вирусом, морамо бити дисциплинованији јер се вирус шири и појављују се нова жаришта.

3. Да ли је, по Вашем мишљењу, потребно пооштравање мера или поново увођење ванредног стања?

-Мислим да треба пооштрити мере јер неки грађани не схватају озбиљност ове ситуације. Због њихове неозбиљности, вирус се лако може пренети и створити ново жариште.

4. Мислите ли да постоје промене код људи од почетка ванредног стања у Србији?

-Наравно да су уочене промене код људи од почетка ванредног стања. Многи су забринути за своје и здравље својих ближњих, нема много дружења и путовања, а и хигијена је знатно повећана.

5. Када бисте којим случајем прележали корона вирус, да ли бисте донирали крвну плазму и тако спасли нечији живот?

-Наравно, ако бих се нашла у тој ситуацији и ако моје здравље то омогућава. Бити донатор крвне плазме је велики гест, некоме би спасао живот и утицао на друге људе да буду хумани.

6. Најактуелнија тема протеклих дана је проналазак вакцине против COVID-А 19. Шта Ви мислите о томе?

-Надам се да ће ова вакцина успешно деловати на овај вирус који се веома брзо шири и да ће коначно бити заустављен. Како смо сазнали, прва вакцина против COVID-а 19 биће тестирана у Великој Британији, отприлике негде на јесен.Хвала Вам пуно што сте били наш саговорник!-Хвала и Вама!

Марија Дражић за Малу школу новинарства

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!