У Костолцу почела подела пакета помоћи

На територији Градске општине Костолац у среду 20.05.2020. године почела је подела пакета помоћи у виду хране и хигијенских средстава, које је обезбедио Град Пожаревац.

Према речима председнице Привременог органа Градске општине Костолац, Милене Церовшек укупно 3920 пакета помоћи добиће пензионери са примањима мањим од 30.000 динара, по списку ПИО фонда,  затим лица која нису запослена, а налазе се на евиденцији пожаревачке филијале Националне службе за запошљавање закључно са 31. мартом. Такође пакети помоћи биће достављени и лицима са инвалидитетом према евиденцији Међуопштинског удружења глувих и наглувих Пожаревац, корисницима једнократне новчане помоћи који су у последње две године били на евиденцији Центра за социјални рад Пожаревац, и социјално угроженим ромским породицама по списку удружења Рома Браничевског округа.

Председница Привременог органа Градске општине Костолац, Милена Церовшек и заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић

Пакети су ускладиштени у спорсткој хали, а појединачна вредност помоћи по особи износи 3.000 динара.

  • Расподелу пакета врше волонтери, уз техничку подршку јавних предузећа која се налазе на територији Градске општине Костолац. Волонтери допремају пакете на кућне адресе лица која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и евиденцији ПИО фонда, а обавеза сваког примаоца пакета је да потпише да је примио пакет, рекла је Церовшек захваливши се свима који учествују у расподели пакета.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!