Свечано отворена фотокопирница у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“

У Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ у понедељак, 18. маја поводом обележавања Дана школе који је био 15. маја, свечано је отворена фотокопирница.

Пресецањем врпце од стране др Горана Несторовића директора школе, Милене Церовшек, председнице Привременог органа Градске општине Костолац и Зорана Стојановића директора ученичке задруге пуштена је у рад ова услужна делатност.

Директор Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“, др Горан Несторовић је нагласио да ће Фотокопирница – благајна – израда кључева радити у оквиру Ученичке задруге „Теслин дом“.

Према његовим речима циљ пуштања у рад фотокопирнице за услуге трећим лицима је помоћ матурантима у изради и штампању матурских и завршних разреда.

Матуранти са одличним успехом имаће могућност да одштампају своје примерке радова без накнаде материјалних трошкова, док сви остали могу да то учине по јако повољним ценама, додаје Несторовић.

Према речима директора задруге, Зорана Стојановића, поред услуге фотокопирања у понуди је и услуга нарезивања кључева, а уједно ова просторија је и благајна за издавање фискалних рачуна ауто сервиса и металских радова задруге.

За рад ових делатности предвиђено је директно укључивање ученика задругара ради стицања предузетничких вештина али због епидемије COVID 19 биће ангажовани само у раду на даљину. 

Стојановић је нагласио да је задруга основана у октобру 2019. године и да се бави израдом производа и пружањем услуга.

Задругу чине задругари, а то су професори, ученици, родитељи и запослени у школи. У оквиру задруге већ постоји сервис који ради поправке моторних возила, а поред тога чланови задруге раде и браварске радове из области машинства, а све према потреби тржишта, рекао је Стојановић.

Председница Привременог органа Градске општине Костолац, Милена Церовшек се том приликом захвалила директору школе и позвала све грађане да користе ресурсе задруге. Сви приходи биће намењени пре свега као вид помоћи ученицима, али и за подизање стандарда образовно-васпитног процеса рада.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!