О одржавању и ремонтима у ТЕ „Kостолац А”

 

Производни процес у Термоелектрани „Kостолац А” одвија се непрекидно током целе године, изузев у време предвиђених ремонта. Ради се у три смене са истим циљем – да се произведе и испоручи електрична енергија у складу са претходно зацртаним производним планом.

ТЕ „Kостолац А” се сврстава у старије термокапацитете који производе електричну енергију и својеврстан је расадник кадрова, имајући у виду да је ту прва радна искуства стицала већина инжењера у костолачком термосектору.

Један од инжењера с радним стажом дужим од три деценије је Зоран Предић, шеф Техничко-технолошке припреме у ТЕ „Kостолац А”. Он указује на систем ЕПС-а као веома сложен, који почива на договору и спремности да се пронађе конкретно и конструктивно решење за сваку ситуацију, у складу са приликама и расположивим могућностима.

 

 

Договор је темељ за реализацију свега што се тиче термоелектране, почев од термина који су предвиђени за ремонте, па до максималног ангажовања свих наших запослених, који својим радом омогућавају да се зацртани планови производње и остваре. Главни послови биће на турбини и на котлу током капиталног ремонта блока А1. На турбини ће бити замењен средњи део цилиндра ниског притиска, а на котлу ћемо заменити делове гасоваздушног тракта. Kада се говори о капиталном ремонту блока А2, такође ће бити урађен ремонт турбине, као и пратећи послови, међу којима су и ремонти пратећих постројења – описује Предић и указује да се у протеклом периоду доста тога предузело и урадило на модернизацији блокова А1 и А2. – Наша постројења су у солидном стању, све расположиве снаге су усмерене ка квалитетном одржавању ТЕ „Kостолац А”, под којим подразумевам свакодневно одржавање, као и ремонте урађене с много пажње и планирања.

 

 

Извор: „Енергија Kостолац”

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!