Обавештење за јавност: Помоћ старим лицима за време трајања ванредног стања

Поводом Одлуке о увођењу ванредног стања у Републици Србији, Градска општина Костолац обавештава све грађане да је успостављен контакт центар и оспособљен мобилни тим који ће бити на услузи свим грађанима старијима од 65 година у периоду трајања ванредног стања, ради пружања услуге набавке најпотребнијих животних намирница и медикамената, уколико старије особе немају могућност да им млађи чланови породице, рођаци, комшије или пријатељи изврше набавке.

Преносимо саопштење Градске општине Костолац: 

Од четвртка, 19.3.2020. године, биће активан број телефона за помоћ старим лицима за време трајања ванредног стања проглашеног због пандемије вируса COVID 19. Број телефона за територију градске општине Костолац је 061/173-81-85. Овај број ће бити на располагању свакога дана од 8 до 20 часова и у том временском периоду ће моћи да се јаве стара лица којима је потребна помоћ у снабдевању. За помоћ ће бити ангажовани волонтери који ће вршити снабдевање потрепштинама (храна, лекови, средства за хигијену и сл.).

Апелујемо на наше старије суграђане да прихвате препоруку епидемиолога и не излазе за време трајања ванредног стања. Позовите број 061/173-81-85 и наши волонтери ће вам притећи у помоћ.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!