Одржан хуманитарни концерт фолклора „Играј за светлост“

У организацији Центра за културу „Костолац” и Културно-уметничког друштва „Божидар Димитријевић-Козица“из Дрмна у недељу, 14. јула одржан је хуманитарни концерт под називом „Играј за светлост“ за помоћ у лечењу малој Ани Кузмановић из Брадарца. Том приликом прикупљен је новац од продатих улазница и прилога у износу од 80 хиљада динара.

Ана је рођена са ретком болешћу и слепа је од рођења. У Лондону су урађени сви потребни прегледи и препоручено је да се што пре започне са третманом, како би се сачувале очне дупље и урадила протетика, а касније евентуално операција на десном оку, на коме је очуван очни нерв. Тај третман траје три до шест месеци и кошта петнаест хиљада евра.

 

 

У програму су учествовали: КУД „Божидар Димитријевић-Козица“ из Дрмна, КУД „Стари Костолац” из Старог Костолца, КУД „Речица” из Речице, КУД „Кленовник” из Кленовника, КУД „Брадарац” из Брадарца, КУД „Бубушинац”из Бубушинца, КУД „Костолац” из Костолца, КУД „Миодраг Миљковић – Мигда” из Ћириковца и вокални солисти: Слободан Јанковић, Марија Стојићевић и Барбара Ивић.

Хвала свима који сте куповином улазница помогли да овај концерт буде онакав каквог смо осмислили, првенствено хуманитарни, да сте и најмањим делом себе учинили добру ствар за нечије боље сутра…“ , рекао је в.д. директора Центра за културу „Костолац”, Драган Николић.

Уколико сте у могућности да помогнете малој Ани, уплату можете извршити на жиро рачун:

UNI CREDIT BANKА

– динарски  170001049346000014

-девизни   IBAN RS 35170001049346000111

SWIFT.BACXRSBG

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!