Радови на реконструкцији и асфалтирању Улице Николе Тесле у Костолцу

У оквиру пројекта редовног одржавања и обнове саобраћајница у Градској општини Костолац тренутно се изводе радови на асфалтирању Улице Николе Тесле, у укупној дужини од 500 метара. Радови ће се изводити до уторка 16. јула.

Радове на уређењу улице је обишао председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски са својим сарадницима. Вредност инвестиције је 4.300.000,00 динара, а извођач радова је фирма ПД „НЕИМАР ПУТ” ДОО из Салаковца.

 

Улица Николе Тесле ПРЕ реконструкције и асфалтирања

Радови на асфалтирању  настављени су према плану који је направљен почетком године. Након ових радова, у плану је асфалтирање Улице Трудбеничке (први део), и Боже Димитријевића (други део). Радови у Трудбеничкој почињу 16. јула и трајаће 30 дана, а након тога асфалтираће се Боже Димитријевића. Тим поводом од 16. јула биће затворен улаз у Костолац и грађани ће имати две алтернативе: Карађорђевом према П. Д. „Прим”(одатле скретање од Старог Костолца према Костолцу) и друга алтернатива биће скретање пре нове бензинске пумпе (Карађорђева – црква Св. Максима Исповедника – Трудбеничка). Након асфалтирања Трудбеничке, одмах ће се приступити асфалтирању Улице Боже Димитријевића”, рекао је Крстаноски.

„Обнова и реконструкција, као и асфалтирање улица, више се не мере у метрима већ у километрима”, каже Крстаноски.

 

 

Он је том приликом најавио да су у току припреме за асфалтирање Улице Јована Дучића (према плажи), у дужини од 800 метара и Улице Лоле Рибара у Острову у дужини од 550 метара (други део). Такође у наредном периоду изводиће се радови на асфалтирању Улице Девет Југовића у насељу Канал, што значи да ће Градска општина Костолац током летњег периода бити велико градилиште.

Обилазећи радове председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски  је рекао да је локална самоуправа одлучна да поправи сву путну инфраструктуру и подсетио да је ове године у те сврхе из буџета Града Пожаревца опредељено преко 66 милиона динара.

Градска општина Костолац више није велико, већ огромно градилиште и допрећемо до сваког нашег грађанина када је у питању путна и комунална инфраструктура”, поручио је Крстаноски.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!