Ремонтне активности на Површинском копу „Дрмно”: Велики послови на багеру „SRs 2000”

Сложени машински захвати трајаће 105 дана

Кључни ремонтни послови на основној рударској механизацији на петом рударском систему за откопавање јаловине реализују се на багеру „SRs 2000”. Ремонт одлагача и транспортера завршен је почетком маја, а оправка багера трајаће до средине јуна.

Ремонт багера трајаће 105 дана због сложених машинских захвата. Главни послови су санација лежања окрета горње градње багера и замена зупчастог венца и радног точка багера са редуктором − рекао је Зоран Стојковић, управник Сектора машинског одржавања на Површинском копу „Дрмно”.

Због метеоролошких услова, како каже Стојковић, незнатно се застало са оправком багера, али то неће битно утицати на крајњи рок завршетка ремонта.

Према његовим речима, ремонт трећег рударског система за откопавање јаловине, који је био планиран за почетак маја, померен је за касније, а сагледавају се могућности да се крене с ремонтом првог или четвртог рударског система за откривање угља.

Стојковић истиче да је корекција овогодишњег плана ремонтних активности направљена због техничко-технолошких услова рада, али и остварења плана откривке.

 

 

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!