Веома успешан и посећен четврти Фестивал цвећа у Костолцу

Пролећне боје и мирис цвећа обележили су четврти Фестивал цвећа у Костолцу, који се одржао у недељу 21. априла. Лепо време, сјајно уређени изложбени штандови и садржајан културно-уметнички програм привукли су пажњу великог  броја наших суграђана који су присуствовали овом догађају.

Улица Боже Димитријевића била је испуњена штандовима са произвођачима и излагачима цвећа, садница и цветних аранжмана. Поред тога, посетиоци су по сниженим ценама могли да купе и различите врсте декоративних материјала за саксије, опрему за хортикултуру и још много тога.

Манифестацију је свечано отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски истакавши да је Фестивал цвећа претходних година био веома успешан и посећен, а самим тим има и велики туристички и привредни потенцијал за наш крај.

 Циљ Фестивала цвећа је да се промовише Kостолац као град зеленила, да се обогати манифестацијама и туристичким садржајима, али и да се промовишу професије цвећара, произвођача цвећа, као и пејзажне архитектуре и хортикултуре.

Локална самоуправа Градске општине Костолац велику пажњу посвећује заштити животне средине и ускоро крећемо са реализацијом великог пројекта  „Замена реконструкција и формирање новог дрвореда на територији ГО Kостолац”, што подразумева садњу 1710 nнових стабала, како би обезбедили чистију, зеленију и здравију будућност за себе и генерације које долазе. У том циљу Фестивал цвећа је идеална прилика да се мотивишу грађани да преузму позитивне кораке у заштити животне средине, рекао је Крстаноски.

Свечаном отварању Фестивала цвећа су поред председника Градске општине Kостолац, Серџа Kрстаноског присуствовали: председница Скупштине Градске општине Kостолац, Милена Церовшек и чланови Већа Градске општине Костолац Маријана Божић, Драган Ранисављев и Бајрам Морина.

Свим учесницима фестивала уручене су захвалнице, а награђенима су додељени пехари и ваучери. Прво место за најлепши штанд припало је Пољопривредном газдинству„ Јовановић” из Осипаонице, које је као награду добило бесплатно учешће на предстојећем Фестивалу цвећа у Пожаревцу, а награду и пехар је уручио председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски. Друго место освојио је расадник „Марковић” из Великог Шиљеговца, коме је награду и пехар уручила председница Скупштине ГО Костолац, Милена Церовшек.  Награду и пехар за треће место уручила је директока Центра за културу „Костолац” Јелена Шаманц, Мирић Надици из Смедерева.

 

 

Директорка Центра за културу „Kостолац“ , Јелена Шаманц захвалила се излагачима који из године у годину долазе у све већем броју, и додала  –Циљ Фестивала цвећа је да заштитимо животну средину и да Костолац буде град цвећа и љубави.

Поред цвећа на штандовима ове изложбено – продајне манифестације нашли су се и продајни штандови са грнчаријом, слаткишима, изложени су били и штандови са декорацијама за башту, медом, штанд Удружења Градске општинске организације инвалида рада Kостолац на коме су се нашли производи вредних руку чланица, „Секције за ручне радове“ и бројни други.

 

 

У културно уметничком програму учествовало је Kултурно уметничко друштво „Kостолац” – фолклорни ансамбли „Цврчак”, „Колибри” и Први извођачки ансамбл, као и вокални солисти Марија Дражић и Слободан Јанковић. Поред њих програм је обогатио Балетски студио „Амадеус” Пожаревац – Одељење у Kостолцу.

 

 

Организатор IV Фестивала цвећа је Центар за културу „Kостолац“ , под покровитељством Градске општине Kостолац, а велики допринос у организацији манифестације дале су Туристичка организација Града Пожаревца и Туристичка организација Велико Градиште.

Спонзори и пријатељи манифестације били су: кафе „Балтазар”, фарбара „Сарафиновић”, кафе „Малиган“ и цвећара „Звончић”.

Kако су истакли сви излагачи, којих је било преко педесет, организација фестивала је беспрекорна, а интересовање Kостолчана за цвеће је изванредно, што потврђује успешност ове манифестације.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!