СТО ДАНА РАДА ПРЕДСЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГО КОСТОЛАЦ, МИЛЕНЕ ЦЕРОВШЕК

Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, је у интервјуу за РАДИО СТИЛ поводом 100 дана обављања функције говорила о најзначајнијим одлукама које су донете, али и онима које су у плану.

 

 

Kада су млади и перспективни људи на веома важним функцијама, неизбежан је резултат доброг управљања на локалном нивоу. Од 27. децембра ви сте председница Скупштине Градске општине Kостолац. Од тада па до данас донето је низ добрих одлука на седницама локалног парламента, које су утицале Градска општина Kостолац крене путем просперитета.

Које су то најзначајније одлуке које је Скупштина Градске општине Костолац донела од када сте ви председница?

На функцију председнице Скупштине Градске општине Костолац, изабрана сам на 6. редовној седници, која је одржана 27. децембра 2018. године. Од дана ступања на функцију, одржане су 4. редовне седнице Скупштине, три редовне и једна по хитности. Донето је низ одлука, решења које унапређују функционисање Градске општине Костолац и једно мишљење, које је дато на предлог Одлуке о доношењу плана детаљне регулације „Драгуљ“.

Донета су решења за све комисије које образује Скупштина Градске општине Костолац. Такође донето је и Решење о давању сагласности на Статут установе Центар за културу „Костолац“.

Због поднетих оставки три члана Већа Градске општине Костолац, Скупштина је донела Решење о њиховом разрешењу и спроведен је поступак избора, за које су донета Решења о именовању.

Такође донете су и две одлуке: – Одлука о изменама Одлуке о установљавању Повење „Ђорђе Вајферт“ под називом „Вајфертов жиг“, „Кључ Костолца и Звања почасног грађанина Костолца“ и награде „Ђак генерације школа Градске општине Костолац“ и „Спортиста генерације школа Градске општине Костолац“.

 

 

Kако видите будући рад Скупштине и шта би по Вашем мишљењу требало мењати у раду локалног парламента, како би се одлуке брже и ефикасније доносиле?

Од самог почетка, тачније од ступања на функцију, најпре сам се упознала са шефовима одборничких група, где сам им понудила да како пропорционално учествују у раду Скупштине, тако исто учествују у раду скупштинских комисија и радних тела. Неки су то прихватили, неки нису, али свакако мислим да је о добро за бољи и ефикаснији рад Скупштине.

На прошлој седници, обавестила сам одборнике да ћу убудуће након издавања материјала за седницу Скупштине, позвати шефове одборничких група на састанак, на коме ћемо разматрати дневни ред. На тај начин убрзаћемо доношење многих одлука.

Отворена врата су једна новина, како би се упознала са свим проблемима грађана са територије Градске општине Костолац, укључујући и четири Месне заједнице које припадају костолачкој општини.

Такође планирамо у будућности да по узору на Скупштину Града Пожаревца уведемо електронску седницу, чиме ћемо унапредити рад Скупштине.

Да ли сте задовољни сарадњом извршне и законодавне власти?

Сарадња између законодавне власти, коју ја представљам и извршне власти је на задовољавајућем нивоу, али увек има места за боље.  У сталном сам контакту са члановима извршних органа власти, поготово са председником Градске општине Костолац, а све у циљу задовољавања потреба и интереса грађана наше општине.

У 2019. години треба да се донесе још мноштво одлука, како би се реализовало све што је предвиђено буџетом.  Шта грађани костолачке општине могу да очекују у скорије време?

То је у суштини више питање за извршну власт. Скупштина је донела Одлуку о буџету за 2019. годину у којој су предвиђене многе инвестиције, чија је реализација у надлежности извршног органа власти, односно Већа Градске општине Костолац, тако да законодавна власт може само дати подршку у сваком смислу те речи, без мешања у рад исте.

 

Желим Вам пуно успеха у даљем раду и да наставите даље крупним корацима за бољу будућност Градске општине Kостолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!