Ремонти на ПК „Дрмно”: Затезање система

Овогодишња ремонтна сезона основне рударске механизације, којом се открива и ископава угаљ, трајаће седам месеци

Овогодишња сезона ремонта основне рударске механизације на Површинском копу „Дрмно” трајаће седам месеци. За то време треба уклонити све уочене недостатке на пет рударских система и опреми која је у функцији откривања, као и рударској механизацији којом се ископава угаљ.

Како нам је рекао Машан Трифуновић, директор Дирекције за производњу угља, планом овогодишњих ремонтних активности предвиђено је да се с радовима почне 1. априла, генералним сређивањем основне рударске механизације и опреме која ради у склопу петог јаловинског система. Од почетка маја следи ремонт багера, одлагача и друге рударске опреме која је ангажована у склопу трећег јаловинског система.

 

 

Од 1. јуна у ремонту ће бити комплетна механизација која је ангажована на ископавању, транспорту и преради угља. У јулу ће се радити на инвестиционој оправци машина и опреме која се експлоатише у оквиру првог јаловинског система. Септембар и октобар резервисани су за ремонт машина и опреме која ради у склопу другог јаловинског система. Према плану, све овогодишње ремонтне активности треба да се заврше до 30. октобра.

Веома је важно због подизања погонске спремности и свеукупне стабилности и ефикасности рада основне рударске механизације да сви предвиђени послови буду урађени на време и квалитетно – истиче Машан Трифуновић. – Планом ремонта предвидели смо набавку и замену два лежаја окрета горње градње багера „SRs 2000”, који раде у склопу другог и трећег јаловинског система.

Ремонтна сезона трајаће априла до краја октобра

 

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!