Tри члана Већа Градске општине Костолац поднела оставку

Скупштина Градске општине Костолац одржала је у уторак, 5. марта 2019. године девету редовну седницу, којој је присуствовало 20 одборника. Председница Скупштине Градске општине Костолац  Милена Церовшек на самом почетку обавестила је присутне да су три члана Већа поднела писмене оставке Никола Лазић, Саша Грубетић и Марија Миличевић.

Дневни ред садржао је само једну тачку – Разматрање и давање мишљења на предлог Одлуке о доношењу плана детаљне регулације „Драгуљ“ у Костолцу. Уводно излагање дала је Анђелија Миливојевић начелница Управе Градске општине Костолац.

У образложењу предложеног мишљења наведено је да је 08.07.2016. године Скупштина Града Пожаревца донела Одлуку о изради Плана детаљне регулације „Драгуљ“. Ови послови поверени су Институту за архитектуру и урбанизам Србије. Јавни увид је организован у периоду од 21. новембра до 21. децембра 2018. године у просторијама Градске управе Града Пожаревца и просторијама Градске општине Костолац. Такође је одржана и Јавна презентација Нацрта плана детаљне регулације „Драгуљ“ у Костолцу“ – рекла је Миливојевић.

Одборници Скупштине Градске општине Костолац дали су сагласност и позитивно мишљење на предлог Одлуке о доношењу плана детаљне регулације „Драгуљ“ у Костолцу, која ће се наћи и на дневном реду седнице Скупштине Града Пожаревца.

Према плану детаљне регулације „Драгуљ“обухваћена површина износи 52,77 ха. Планом су предвиђене саобраћајнице око целог подручја, бициклистичка стаза, простор за камп, израда марине и путничког пристаништа. Планом је предвиђен и спортски аеродром и одбрамбени бедем целом површином уз воду. Уређење овог комерцијално туристичког комплекса допринеће још већој промоцији Костолца и целог нашег краја.

Одборник Српског покрета „Двери“ Милан Грубетић напустио је седницу Скупштине образложивши да је тај поступак у складу са ставом и одлуком странке коју заступа.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!