У петак, 1. фебруара Вече трилера у Библиотеци

Библиотека у Костолцу вас позива у петак, 1. фебруара 2019. године у 19 часова на Вече трилера, на коме ће бити представљени романи: Чудновати догађаји у новогодишњој ноћи, аутора Небојше Петковића и Човек који се ругао, аутора Ивана Бранковића.

Гости вечери:

-Небојша Петковић, писац

-Иван Бранковић, писац

-Наташа Илић, модератор

О гостима:

Небојша Петковић рођен је 1975. године у Београду. Завршио је архитектуру којом се бави професионално. Живи и ради у Београду. Писање је хоби и страст коју практикује дуго, али је озбиљан корак на том пољу направио тек објављивањем првог романа 2014. године у издању издавачке куће Порталибрис. Ради се о првој књизи из трилогије Последњи Град, под називом Потрага и припада мешавини жанрова епске и дистописке фантастике. Од тада је објавио роман Рат (други део трилогије) 2015. године и роман Издаја (трећи део трилогије) 2016. године. Најновији роман „Чудновати догађаји у новогодишњој ноћи“ објављен је 2018. године.

Поред прича које су изашле у интернет часописима Black Sheep и Креативни магазин, као и приче „Врећа“ у интернет збирци Нешто дише у мојој торти III, објављене су му и две приче у штампаним збиркама са темом фолклорне фантастике. Збирка прича „Чувари златног руна I – приче Хомоља и Звижда“ (Центар за културу Вељко Дугашевић) са причом „Лов на змајеве“ и збирка  прича „У врзином колу“ (ИК Страхор) са причом „Дуг“. Ове године у издању ИК Страхор излашла је збирка „Косингас – Неиспричане приче“ у којој ће се наћи и две његове – „О Виду Баторију и проклетству његове крви“ и „Звер Волфдитриха“.

Иван Бранковић рођен је у Ваљеву 1983. Од 2002. године живи у Београду. Своје књижевно искуство стекао је као аутор кратких прича које су објављиване на неколико сајтова и у фанзинима. Од 2011. бави се књижевним преводом за издавачке куће „Отворена књига“, „Албион Букс“ и „Нова књига“. Од 2015. ради у компанији „Еипикс“ као наративни дизајнер за видео-игре. Има објављена четири романа „Прометејев дневник“ и „Пројекат Херкулес“, „Човек који се ругао“ и „The Uncommoner’s gene“, а кратке приче су му објављиване у збиркама „Чувари Златног Руна“, „У врзином колу“, „Нешто дише у мојој торти” и „Региа Фантастица”и две приче у збиркама „Чувари Златног Руна“ и „У врзином колу“. За стрип „Lighstep Chronicles“ радио је сценарио за једну од епизода. Тренутно ради на видео игри „Crimson City Blues“.

Од детињства је велики љубитељ и колекционар књига. Један од ретких људи коме су родитељи узели чланску карту библиотеке јер је попустио у школи.

Наташа Илић је новинарка која је писала за више познатих новина и часописа, између осталог и за “Ошишани јеж”, „Политику“, „Блиц“, „Прес“, „Телеграф“. Радила је и као сарадник на радију  „202“ за емисију  „Школа, факс и радио траке“. Заљубљеник је у историју, путовања и гурманлуке, о којима и пише на свом блогу „Рокселанин кофер“. Самохрана је мајка једне тинејџерке.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!