ЕПС обезбедио стабилно снабдевање свих потрошача

Сви корисници „Електропривреде Србије“ уредно су снабдевени електричном енергијом последњег дана 2018. године, као што може да се види и на дисплеју националног диспечерског центра, рекао је Милорад Грчић, в. д. генералног директора ЈП ЕПС, током обиласка тог центра у новогодишњој вечери.
– ЕПС који функционише на овај начин у будућности претендује да буде лидер у својој делатности не само у региону већ и шире, следећи политику председника Србије и Владе Србије.
И 2018. годину ЕПС ће завршити са позитивним пословањем, наплата је готово 100 одсто, а производња електричне енергије повећана је за 1,2 одсто у поређењу са 2017. годином. То, наравно, није све. „Електропривреда Србије“ је баш 31. децембра 2018. године добила и енергетску дозволу за изградњу свог првог ветропарка, а вредност изградње тог пројекта у Костолцу, чији почетак се очекује већ у трећем кварталу 2019. године, биће 100 милиона евра – истакао је Грчић, који је Национални диспечерски центар посетио са Милошем Вучевићем,
градоначелником Новог Сада, и Бојаном Атлагићем, в. д. директора „ЕПС Дистрибуције“.
Вучевић је посебно желео да види како у тренутку посете изгледа снабдевање Новог Сада, за шта је имао прилику у диспечерском центру који покрива дистрибутивно подручје Нови Сад. И ту се јасно видело да је сваки потрошач уредно снабдевен електричном енергијом.

– Наставићемо да разговарамо са ЕПС-ом о даљим инвестицијама у Нови Сад јер потрошња електричне енергије у нашем граду расте, не само у категорији домаћинства, већ и у категорији привреде. Нови Сад расте и развија се, а ЕПС за све то што нам је потребно има снагу, капацитет и људски потенцијал. Хвала професионалцима ЕПС-а који ће вечерашње празнике провести радно, не са својим породицама, да би Нови Сад био уредно снабдевен електричном енергијом – рекао је Вучевић.
Поред националног диспечерског центра и дистрибутивног диспечерског центра дистрибутивног подручја Нови Сад смештена је и систем-сала у којој се за та два диспечерска центра обезбеђује информатичка подршка. Национални диспечерски центар један је од најсавременијих у Европи и то је инвестиција вредна око 180 милиона динара.

Извор: ЕПС Енергија

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!