Održano polaganje za pojaseve u realnom aikidou

U Sportskoj hali u Kostolcu, u nedelju 28. oktobra, organizovano je polaganje za pojaseve u borilačkoj veštini – realni aikido. Stručnu komisiju, koja je ocenjivala prikazano znanje mladih boraca sačinjavali su Ivan Milutinović, Nikola Simić i Vladimir Vokić, nosilac crnog pojasa sedmi dan i predsednik komisije.

Istakavši veliko zadovoljstvo s obzirom na veliku brojnost učesnika Vladimir Jokić je poželeo svima puno sreće na polaganju. „Ovo je pre svega uspeh vas i vaših trenera koji su uspeli da okupe ovoliki broj dece i odraslih na jednom mestu. Želim vam da danas budete skoncentrisani  kako bi pokazali ono što ste naučili.

Predsednik Sportskog udruženja ,,Borilački centar Knez Miloš-KOS“ iz Kostolca, Anton Ivanović, uručio je zahvalnice Gradskoj opštini Kostolac, Kulturno sportskom centru „Kostolac“, sindikatu kopova „TE-KO“ Kostolac, za pomoć u organizaciji polaganja, i specijalnu nagradu najstarijem članu kluba, Goranu Milanoviću CZR „Vrabac“.

 

 

Nakon toga je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, zvanično otvorio polaganje i poželeo učesnicima da što bolje prezentuju svoje znanje i veštine.  Istakavši značaj bavljenja sportom za decu i omladinu, Krstanoski je rekao „Živimo u civilizovanom društvu i društvu u kojem vladaju odgovornosti za budućnost naše dece, zato moramo još više na lokalnom nivou delovati i posvetiti se omasovljenju sporta, jer kroz sport deca imaju mogućnost da na zabavan način prihvate zdrave životne navike i socijalne veštine.”

U prelepoj atmosferi Sportske hale u Kostolcu, uz prisustvo velikog broja publike, učesnici polaganja pokazali su veliko znanje i umeće demonstrirajući svoje veštine u realnom aikidu.

 

 

Realni aikido je autentična borilačka veština samoodbrane, izuzetno efikasna i primenljiva u svakodnevnim, realnim situacijama. Ova veština primenjuje superiorne odbrambene tehnike zasnovane na zakonima prirode. Neki od  principa realnog aikidoa su: Pravovremena reakcija, uklapanje u protivnikov napad, izbacivanje protivnika iz ravnoteže, obavezan završetag sa sigurnom kontrolom ili završnim udarcem.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!