Završeni remont na PK „Drmno”: Počela proizvodnja

Na Površinskom kopu „Drmno” 5. septembra počela je proizvodnja uglja posle remonta osnovne rudarske mehanizacije i izmeštanja sistema za odvoz uglja. Posao je završen u planiranom roku. Remontovano je ukupno osam mašina, postrojenja i opreme na drobilani.

Najveći i najteži poslovi odrađeni su u sklopu projekta izmeštanja sistema za transport uglja na istočnu stranu kopa, preko unutrašnjeg odlagališta do drobilane. Preseljeno je više transportera i preneto na hiljade tona opreme. Izmešteno je i ponovo povezano više kilometara visokonaponskih i drugih energetskih kablova. Postavljeni su kilometri transportera, traka i urađen je veliki broj sastava na njima.

Radilo se bez predaha, po 12 sati i tokom vikenda, na visokim temperaturama u prašini. Zaposleni na Površinskom kopu „Drmno” odradili su najveći deo posla, ali su imali i pomoć kolega iz PD „Prim”, Kosovo Obilić, „Ansal stila” i „Kolubara Univerzala”. Svi su se potrudili da se poslovi završe u predviđenom roku. I ovoga puta se pokazalo da su ljudi najveća snaga ne samo kopa „Drmno” već i EPS-a u celini.

Ovaj posao može se porediti sa aktivnostima koje smo imali za vreme poplava pre nekoliko godina na kopu. Možda je ovoga puta bilo i teže odraditi sve aktivnosti nego za vreme poplava jer smo vremenski bili ograničeni. Poseban problem pravio nam je hronični nedostatak dizalica i mašina pomoćne mehanizacije. Bilo je skoro nemoguće uskladiti sve radne operacije koje su se izvodile uporedo na ugljenom sistemu, proizvodnom procesu, na remontu jalovinskih rudarskih sistema − kaže Dragoslav Slavković, direktor kopa „Drmno”.

On dodaje da su, s obzirom na ove činjenice, bili prinuđeni da svakodnevno utvrđuju prioritete raspoređivanja pomoćne mehanizacije.

Radili smo pod velikom tenzijom i stalnim razmišljanjem da li će sve biti urađeno na vreme i kako treba. Želeo bih da čestitam svima na ovoj radnoj pobedi, koja je ostvarena uz veliki napor, odricanja i zahvaljući profesionalnom odnosu prema poslu i obavezama svih zaposlenih – ističe Slavković.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!