Održan turnir u basketu 3X3

 

U organizaciji Kulturno sportskog centra Kostolac, uz podršku košarkaškog kluba „Požarevac“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, održan je, drugu godinu za redom, dvodnevni turnir u basketu 3×3 u Kostolcu u petak i subotu 10. i 11. avgusta. Turnir se sprovodio u 3 kategorije u muškoj konkurenciji: kadeti (4 ekipe), juniori (8 ekipa) i seniori (10 ekipa).

Na turniru su učešće uzele i košarkaške sudije (akreditovane od strane Košarkaškog saveza Srbije) koje su bile zadužene da sprovodu načela i pravila košarkaške igre, 3×3 basketa. To su: Viktor Sandić, Tina Đurković, Katarina Radić, Milan Milanović, Miloš Bigović, Miljan Gligorijević i Dejan Radić.
Turnir se sprovodio u 2 faze, odnosno u 2 dana. Prvog dana odigrane su sve utakmice po grupama.
Drugog dana igrale su se utakmice u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, i to polufinale i finale, zatim finalna utakmica kod kadeta, a takođe je organizovano i takmičenje u šutiranju trojki.
Pored izuzetno dobre organizacije, velikog broja volontera, turnir je obeležila i velika posećenost publike, zaljubljenika u basket.

Organizator je za sve učesnike obezbedio robne nagrade, a novčane nagrade (seniori), medalje i pehare dobile su tri prvoplasirane ekipe.

Fond novčanih nagrada je bio u iznosu od 100.000,00 dinara, i to:

I nagrada 50.000,00
II nagrada 30.000,00
III nagrada 20.000,00

Nagrade su isplaćene na tekuće račune kapitena nagrađenih ekipa.

REZULTATI

Kod kadeta (U-16) prvo mesto je zauzela ekipa Munje iz Kostolca, koja je u finalnoj utakmici pobedila ekipu Lemurovih ratnika rezultatom 14:08.

KONAČNI PLASMAN
1. Munje
2. Lemurovi ratnici
3. Britke sablje
4. Šusteri

Kod juniora (U-18) najbolja ekipa je Pingvini sa Požarevca, koja je u odlučujućoj utakmici savladala ekipu SIM brigada rezultatom 15:10.

Polufinala:
Pingvini sa Požarevca – Naša žurka 18:07
Looney tunes – SIM brigada 06:10

Finale:
Pingvini sa Požarevca – SIM brigada 15:10

KONAČNI PLASMAN
1. Pingvini sa Požarevca
2. SIM brigada
3. Looney tunes
4. Naša žurka traje do 21
5. Ćirikovac
6. Doktori
7. Burjanci
8. BMŽ

U seniorskoj konkurenciji bilo je prijavljeno 10 ekipa, razvrstanih u 2 grupe. U finalu su se satale dve najbolje ekipe, ekipa Kafe Krug i ekipa Hypotrade. Pobedu je izvojevala ekipa Kafe Krug rezultatom 21:16. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Darko Rnić, član pobedničke ekipe, koji je titulu MVP poneo i na prošlogodišnjem turniru.
Na turniru je organizovano i takmičenje u šutiranju trojki, gde je pobedu odneo Jovan Stojanović iz beogradske ekipe Džoker.

REZULTATI 1/2
Džoker – Hypotrade Petrovac 12:21
Kafe Krug – Besne gliste 22:15
FINALE
Kafe Krug – Hypotrade Petrovac 21:16
KONAČNI PLASMAN
SENIORI

1. Kafe Krug
2. Hypotrade Petrovac
3. Džoker
4. Besne gliste
5. Kod Trička
6. Džordž
7. Sindikat PRIM-a
8. Picerija Galija
9. Ziceri nam dobro idu
10. KOPOVI Sindikat

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!