U Kostolcu obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine, obeležen je i ove godine u Kostolcu. Ekološko društvo „Zora“  Kostolac, u saradnji sa Crvenim krstom Požarevac, Kulturno – sportskim centrom „Kostolac“  i ULUK „Art“  – om Kostolac, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, obeležilo je ovaj važan ekološki datum.

 

 

U obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine uključili su se učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“  iz Kostolca i učenici Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“  iz Kostolca. Deca su tom prilikom  crtala na temu ekologije i zaštite životne sredine.

Prisutnima se obratio predsednik Ekološkog društva „Zora“  Kostolac, Zoran Rogožarski, ukazavši na značaj očuvanja životne sredine. „Cilj nam je da ovakvim i sličnim akcijama ukažemo javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine. Nastojaćemo da u narednom periodu pored dece podstaknemo sve građane Kostolca da se uključe u zaštitu životne sredine“  – rekao je  Zoran Rogožarski.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa načinima kojima mogu sprečiti zagađenje životne sredine.

Svetski dan zaštite životne sredine, ustanovile su Ujedinjene nacije kako bi se, obeležavanjem u celom svetu, kroz razne aktivnosti i kampanje, skrenula pažnja javnosti na značaj i potrebu očuvanja životne sredine i na odgovorniji odnos pojedinca prema okruženju.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!