Tribina Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac- ŠKOLOVANjE SA ELEMENTIMA DUALNOG OBRAZOVANjA

U sredu, 6.06.2018. godine u 12 časova, u Domu kulture u Bradarcu Tehnička škola sa domom učenika “ Nikola Tesla“ -Kostolac predstavila je ŠKOLOVANjE SA ELEMENTIMA DUALNOG OBRAZOVANjA i ostale obrazovne profile. Tribini su prisustvovali: predstavnica Regionalne privredne komore Jasna Jovanović, socijalni partneri vlasnik servisa „Auto – Žoli“ Dragan Trnavac, vlasnik servisa „Drive Glass“ Slađan Savić, kao i vlasnik auto servisa „Draško servis“ Draško Nikolić. Prezentacija je organizovana za sve škole sa teritorije grada Požarevca.

 

 

Tribini su prisustvovali pored predstavnika lokalne samouprave i direktor Osnovne škole „Božidar Dimitrijević Kozica“ iz Bradarca ,Tomica Stojanović, koji je kao domaćin pozdravio sve goste i zahvalio se učenicima i roditeljima koji su bili prisutni na ovoj tribini.

Predstavnica Regionalne privredne komore Jasna Jovanović je istakla da je zadatak Privredne komore Srbije da prepoznaje i spaja uspešne privrednike sa svim opštinama u Srbiji radi razvitka privrede i obrazovanja. Podrška ovoj promociji je i projekat nemačke razvojne saradnje „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji“, koji finansira Vlada Savezne republike Nemačke a sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Na tribini su učešće uzeli i socijalni partneri koji su dali saglasnost da učestvuju u dualnuom obrazovanju kada je reč o obrazovnom profilu „Mehaničar motornih vozila“.

Direktor Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ iz Kostolca, dr Goran Nestorović je vodio ovu tribinu. On je je naglasio da je ova škola već godinama jedna od najuspešnijih u regionu i nastavlja da prati trendove u obrazovanju, pa je i uvođenje novih obrazovnih profila za potrebe tržišta veoma važno u reformi školstva i korak napred ka dualnom obrazovanju.

Jedan od socijalnih partnera koji ima potrebu za zapošljavnjem ovog obrazovnog profila je „Auto Žoli“. Vlasnik ovog auto servisa Dragan Trnavac se obratio učenicima i naglasio da posla ima i da sa zadovoljstvom poziva učenike da postanu deo njihovog tima. U nastavku tribine prisutnima su se obratili i vlasnik firme „Glas Servis“ Slađan Savić, kao i vlasnik “ Draško servis“ Draško Nikolić, koji su takođe socijalni partneri i podrška obrzaovanju sa elementima dualnog obrazovanja i oni su takođe naglasili da imaju potrebu za školovanim kadrovima i da očekuju da će učenici kroz praksu u njihovim servisima naučiti mnogo.

Direktor Tehničke škole dr Goran Nestorović upoznao je prisutne učenike i njihove roditelje i sa ostalim obrazovnim profilima u školi. Učenici imaju mogućnost da po završetku školovanja na smeru Mašinski tehničar motornih vozila završe obuku i polaganje vožnje za B kategoriju. Na taj način su potpuno spremni i mogu lakše da pronađu posao u struci.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!