OPK „Rudar-2001″ Kostolac proslavio krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog

U prisustvu brojnih gostiju, klupskog rukovodstva, veterana, predstavnika Gradske opštine Kostolac, JP EPS, Ogranka „TE- KO Kostolac“ , predstavnika fudbalskog saveza i privrednih društava, u subotu, 12. maja u službenim prostorijama fudbalskog kluba OPK „Rudar-2001″ Kostolac, po pravoslavnim običajima obeležena je krsna slava, Sveti Vasilije Ostroški.

Domaćin ovogodišnje slave bio je Radosav Nonković, a svečanost je počela sečenjem slavskog kolača. Nonković je obraćajući se prisutnima naglasio da je tokom četrdeset godina koliko je proveo u fudbalskom klubu „Rudar“ bilo i uspona i padova. – Takmičili smo se u visokom rangu takmičenja, tačnije u trećoj ligi bivše Jugoslavije. Imali smo dosta vrsnih fudbalera i tada je bilo teško, jer nikada nije bilo dovoljno sredstava, ali je bilo želje i volje, pa samim tim i rezultati nisu izostajali – rekao je domaćin i kolačar Radosav Nonković.

Nakon svečanog obreda i besede, Nonković je predao kolač i domaćinstvo za sledeću godinu predsedniku Gradske opštine Kostolac, Serdžu Krstanoskom.

Čestitajući slavu predsednik je poželeo fudbalskom klubu da se vrati na staru sportsku slavu koju je imao pre dvadeset godina. – Rudar ima dugu tradiciju, osnovan je pre 85. godina i u to ime Gradska opština će pružiti svu potrebnu podršku i što se tiče sportske organizacije, stručnih kadrova, ali i finansijsku podršku, kako bi klub ponovo stao na zdrave noge – rekao je  Serdžo Krstanoski.

Vlada Dinić, predsednik Gradskog fudbalskog saveza naglasio je da je fudbalski klub Rudar okosnica i perjanica saveza. – Za ovu godinu najbitnije je da Rudar ostane u zoni, a za sledeću godinu moramo da planiramo jaču finansijsku i organizacionu podršku i od strane Gradske opštine Kostolac, Grada Požarevca, ali i od strane Gradskog fudbalskog saveza i Okružnog fudbalskog saveza  – rekao je Dinić istakavši izuzetnu saradnju sa menadžmentom u Rudaru.

 

 

Rudar je značajna sportska institucija regiona u kojoj su obnovljeni kadrovi, fudbaleri i mlađe selekcije. U sastavu kluba imamo prvi tim, četiri takmičarske plus ukupna selekcija, kao i školu fudbala. U narednom periodu u velikoj meri će nam značiti podrška lokalne samouprave i saveza, kako finansijska tako i logistička – rekao je predsednik OPK „Rudar-2001″ Kostolac, Milan Stevanović.

Nenad Jankov, direktor TE „Kostolac A“ čestitao je slavu i poželeo fudbalskom klubu puno uspeha u daljem radu. – Svim generacijama starih fudbalera, ovim sadašnjim, prvom timu i drugim mlađim kategorijama i svima koji se trude da od fudbalskog kluba Rudar sačuvaju ono što je nekad bio i njegovu nekadašnju slavu, želim srećno krsno ime njihovo Sv. Vasilija Ostroškog – dodao je Jankov.

Među prisutnim zvanicama bili su i predsednik FSR zapadne Srbije, Branko Stojaković, predstavnik JP EPSZoran Vuković, direktor P.D. „Kostolac – Usluge“, Dragoslav Đokić i drugi.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!