Održan prvi javni sastanak Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“

 

Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“ u četvrtak, 10. maja, održalo je  prvi javni sastanak. Teme sastanka bile su plan i program rada za 2018. godinu, način učlanjenja u Udruženje, kao i programi koji će se realizovati tokom leta.

Udruženje „Od knjige do duše“ osnovano je 14. februara 2018. godine radi ostvarivanja ciljeva u oblasti očuvanja i razvijanja nacionalne tradicije i vrednosti lokalne zajednice u svrhu promocije kulture, tradicije i običaja ovoga kraja kroz turizam i privlačenje zainteresovanih subjekata za razvoj i održanje ruralnih sredina.

Prema rečima predsednice udruženja, Renate Minić u planu je organizovanje Izložbe tradicionalnih jela u okviru manifestacije „Kostolačka žiška“ . – U narednom periodu planiramo da se aktivno uključimo u manifestaciju „Kostolačko leto“ koju organizuje Kulturno sportski centar „Kostolac“ u okviru koje ćemo održati nekoliko predavanja. Prvo predavanje biće vezano za prevenciju nasilja nad ženama, dok će drugo predavanje biti vezano za 100. godišnjicu ubistva carske porodice Romanovih.

 

 

Udruženje će se baviti organizovanjem predavanja, radionica, seminara, izleta, ekskurzija, koncerata, izložbi, manifestacija, scenskih, multimedijalnih i drugih programa kojima se istražuju, proučavaju, tumače, stvaraju i neguju estetske vrednosti tradicionalnih umetnosti i kulture, podsticanjem i razvojem amaterskog stvaralaštva u oblasti kulture, unapređenjem kvaliteta života dece, mladih i starijih lica na području lokalne zajednice, radom na sprečavanju nasilja u porodici (preventivno i edukativno delovanje) implementacijom kulturnih, edukativnih i obrazovnih projekata u cilju poboljšanja života i statusa žena, okupljanjem mlađih i starijih generacija radi zajedničkog druženja, razmene mišljenja i iskustava, promocijom narodnih običaja, rukotvorina i starih narodnih jela, humanitarnim radom i još mnogo čime drugim…

Oni koji žele da se pridruže u radu udruženja mogu se prijaviti na telefon 064/018 54 54, na e- mail odknjigedoduše@gmail.com ili doći lično u ul: Đure Jakšića 12/4 u Kostolcu. Kontakt osoba za učlanjenje u Udruženje je Renata Minić. Sledeći sastanci Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“ , održavaće se u Biblioteci u Viminacijumu.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!