POBEDNIK U POSETI DOKTORIMA

DR100IĆ je posetio naš sugrađanin Slobodan Jotić, predsednik MARATON TIMA iz Požarevca. Slobodan, koji od 2006-e boluje od multipleks skleroze je od 2016-e pretrčao 2 maratona, 28 polumaratona i 3 trejl trke (planinske trke) i tim podvizima predstavlja jedinstven slučaj na svetu.
U svojoj velikoj, životnoj trci Slobe ne planira da stane:

Plan mi je da početkom avgusta istrčim planinslu trku u dužini od 66 km, na planini Jadovnik, gde je razlika u nadmirskoj visini 2450 m, a u septembru idem u Moskvu da pretrčim taj ruski maraton. Pripreme su u toku i koliko su zanimljive svedoči podatak da imam u planu da za desetak dana prošetam do Beograda preko Grocke. To je šetnjica od 13 časova, u dužini od 76 km.“

Slobodan je posetio DR100IĆ kao inicijator i učesnik brojnih humanitarnih akcija, a ovom prilikom DR100IĆ je podržala akciju za Mašu Artiko.
Na nedavno završenom Beogradskom maratonu, Slobodan Jotić i njegovi prijatelji su učestvovali u trci, u kojoj su bili podrška Ivani Maliković. To nije bio trk koji je gurao kolica do cilja, već vetar u jedrima jednom životu od strane veličanstvenog duha, koji ovaj čovek nosi svuda sa sobom, bivajući podstrek i sebi i drugima. Inspirativno.

 

Izvor: Milan Ceković, Podstrek

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!