Promocija delova trilogije o Vinči, autora Ivana Drajzla u Biblioteci u Kostolcu

Poznati pisac i stend-ap komičar, Ivan Drajzl, promovisaće u petak, 04. maja sa početkom u 19:00 časova prva dva dela trilogije romana „Vinča – Znamenje bogova“ i „Vinča – Tajna Kurgana“ . Ljubitelji epske fantastike imaće priliku da u Biblioteci u Kostolcu čuju kako je izgledao život u vinčansko doba na našim prostorima.

Ivan Drajzl

Rođen na Dan žena 1976. Stekao titulu doktora filoloških nauka, da bi dokazao da ona ne može da od čoveka načini pisca. Sada nastoji da dokuči šta može da stvori pisca. Objavio dve zbirke pripovedaka (Priručnik za potrevljivanje, 2002, Ni seks, ni grad, 2007) i Tri romana (Vinča – Znamenje bogova, 2015, Godina zveri, 2016, Vinča – Tajna Kurgana, 2017.) Bavi se i stand up komedijom. Ako ikada umre, ostaće mu nedovršeni rukopisi. Živi i radi u Nišu.

Romani „Vinča – Znamenje bogova“ i „Vinča – Tajna Kurgana“ govore o vremenu vinčanske kulture, moćnom narodu koji je prvi u istoriji čovečanstva topio metal i čiji su trgovci vladali svekolikim znanjima i nepojmljivom mudrošću, kad je Vinča bila kulturni, ekonomski centar sveta. Radnja romana vremenski je smeštena u doba neolita, oko 4700 godina pre nove ere. Bazirajući se na naučnim saznanjima, kroz pustolovno putovanje glavnih junaka, autor je prikazao kako je izgledao život u vinčansko doba na našim prostorima.

Predstavljanje romana organizuju Biblioteka u Kostolcu i Kulturno sportski centar „Kostolac“ .

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!