Promocija romana „Kroz teleskop“ autorke Dunje Vulić u požarevačkoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“

Na poziv bibliotekara i profesora srpskog jezika, Marije Grujić novinarska sekcija Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca posetila je 24. aprila 2018. godine, Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Požarevcu.

Novinarska sekcija predstavila je svog člana Dunju Vulić i njen roman „Kroz teleskop“ koji je 2017. godine objavila Književna omladina Srbije. U predstavljanju knjige učestvovali su sama autorka, recenzent Gordana Slavković, profesor srpskog jezika i književnosti Magdalena Redžović i članovi novinarske sekcije: Miloš Živković, Anja Miletić, Vasilije Kovačević, Luka Redžović, Milica Lazić, Iva Crnoseljanski, Anja Jakovljev, Jovana Lazarević i Đorđe Baljak. Učenici su izveli odlomak iz romana koji je dramatizovala profesorka srpskog jezika i književnosti, Milena Vračar.

U programu su učestvovali i učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Oni su izveli odlomak iz romana „Kroz teleskop“ i predstavili svoje učenike čije su pesme objavljene u zbirci „Sto mladih talenata“. Pored njih učestvovali su i učenici sa muzičkim tačkama.

 

 

„Učenici i jedne i druge škole pokazali su da se prave vrednosti prepoznaju i da će knjiga pronaći svoj put do publike. Naši domaćini bili su zaista gostoljubivi od dočeka ispred škole do završetka posete. – rekla je rukovodilac novinarske sekcije, Gordana Slavković naglasivši da je poseta Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ bila  veoma inspirativna i prijatna.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!