Uspešno sprovedena akcija merenja šećera u krvi i krvnog pritiska

Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. Aprila, danas je uspešno sprovedena akcija besplatnog merenja šećera u krvi i krvnog pritiska.

Akciju su organizovali Gradska opština Kostolac i Patronažna služba Doma zdravlja Kostolac. Građani su tom prilikom pored merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi dobijali i savete od lekara, dr Suzane Halpe o metodama prevencije i rane detekcije bolesti.

 

Rukovodilac kostolačkog Doma zdravlja dr Borka Šutović je ukazala da je prevencija bolesti na prvom mestu, što podrazumeva umerenu fizičku aktivnost, higijensko dijetetski režim, smanjenje gojaznosti i promenu životnih navika. – Cilj današnje akcije je da se skrene pažnja na najznačajnije stvari vezane za zdravlje ljudi na globalnom nivou – rekla je Šutović naglasivši da je Dom zdravlja u Kostolcu svakog dana dostupan svim građanima koji žele da provere svoje zdravstveno stanje.

Prema rečima Jasne Maline, glavne sestre Patronažne preventivne službe Ogranka Kostolac, Doma zdravlja Požarevac građani Gradske opštine Kostolac su relativno dobrog zdravstvenog stanja. – Na osnovu parametara koji su do sada provereni, nivoi šećera u krvi naših sugrađana su u granicama normale, osim kod dijabetičara, a takođe i nivoi merenja krvnog pritiska, što znači da su građani kostolačke opštine dobrog zdravstvenog stanja.

Ispred Doma zdravlja Požarevac, akciju je podržala dr Suzana Mladenović, pomoćnik direktora za organizaciju zdravstvene službe Doma zdravlja Požarevac.

Oko stotinak građana Gradske opštine Kostolac danas je proverilo svoje zdravstveno stanje, a građanima je uglavnom savetovano od strane lekara promena životnih navika i preventivni pregledi kod izabranih lekara.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!