Uskršnji dečiji festival „Šareno jaje sreću daje“

Kulturno sportski centar „Kostolac“ u saradnji sa mesnim zajednicama Gradske opštine Kostolac i crkvom Svetog Maksima Ispovednika u Kostolcu organizuje Uskršnji festival pod nazivom „Šareno jaje sreću daje“.

Prvi put u četvrtak, 5. aprila biće održan dečiji Uskršnji festival folklornih ansambala u Domu kulture u Kostolcu sa početkom od 18 časova. Kulturno umetnička društva koja su se odazvala na poziv Kulturno sportskog centra „Kostolac“ su: KUD „Kostolac“ iz Kostolca, KUD „Božidar Dimitrijević Kozica“ iz Drmna, KUD „Miodrag Miljković Midga“ iz Ćirikovca, KUD „Stiški biseri“ iz Majilovca, KUD „Mladost“ iz Krepoljina, KUD „Stari Kostolac“ iz Starog Kostolca, KUD „Sveta Petka“ iz Petke i KUD „Klenovnik“ iz Klenovnika. S obzirom da je celokupna manifestacija namenjena našim najmlađim sugrađanima tako su i pravo učešća uzela deca do 14 godina.

U petak, 6. aprila planirano je farbanje i ukrašavanje Usкršnjih jaja koje će se održati u porti crkve Svetog Maksima Ispovednika u Kostolcu sa početkom od 16 časova. Za vikend je planirano da se farbanje jaja održi i u  Mesnim zajednicama Gradske opštine Kostolac. U subotu 7. aprila u Domu kulture Mesne zajednice Petka od 12:00 časova, istog dana ukrašavanje i bojenje jaja održaće se  i u Domu kulture u Ostrovo od 17:00 časova.  8. april  je rezervisan za Mesnu zajednicu Stari Kostolac gde će se mališani družiti u porti crkve Svetog Georgija od 12:00 časova i u Domu kulture u Klenovniku od 16:00 časova. Za najmaštovitije pripremljene su nagrade.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!