Proizvodnja uglјa iznad plana: Rudari oborili rekord

 

 Premašen je dosadašnji godišnji proizvodni rekord iz 2011. godine

 

Rudari Površinskog kopa „Drmno“ početkom nedelјe ostvarili su sredinom decembra plan proizvodnje uglјa za 2017. godinu od 9,3 miliona tona i to pre isteka kalendarske godine. Sa ovim proizvodnim rezultatom premašen je dosadašnji godišnji proizvodni rekord iz 2011. godine, koji je iznosio 9.232.434 tone lignita.

 

Koliko će iznositi novi godišnji proizvodni rekord i za koliko će stari biti premašen znaće se 1. januara 2018. godine. U svakom slučaju za rudare ogranka „TE – KO Kostolac“ 2017. biće upamćena kao godina prekoplanske proizvodnje lignita i novog proizvodnog rekorda.

 

Tokom proteklih 11 meseci 2017. godine za široku potrošnju izdvojene su 184.503 tone komadnog uglјa, što je za 37 odsto više od planiranih količina za ovaj vremenski period. Na deponijama rezervi uglјa na kraju novembra ukupno je bilo 466.896 tona sitnog uglјa, što je za šest odsto više od bilansiranih količina. Termoelektranama je za 11 meseci isporučeno 75.877 teradžula toplote, što je za devet procenata više od plana.

 

 

Otkrivka

 

Rudarskim sistemima za otkrivanje uglјa, zaklјučno sa novembrom, otkopano je i odloženo na unutrašnjem odlagalištu ukupno 34,6 miliona kubika čvrste mase. Očekuje se da do kraja decembra radnici službe mašinskog održavanja PK „Drmno“ u saradnji sa kolegama iz „Kolubara Metala“ završe sanaciju kvara na trećem rudarskom sistemu za otkrivanje uglјa.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!