Rudari bolјi od bilansa

 

Na kraju prvog kvartala ove godine u rudarskom sektoru ogranka „TE-KO Kostolac“ ostvareni su prekoplanski proizvodni rezultati. Prema podacima Službe za podršku, praćenje i analizu proizvodnje, za tri meseca rada iskopano je 2.545.819 tona uglјa, što je za tri odsto više od plana za ovaj vremenski period. Na kraju marta i rezerve uglјa na deponijama bile su za 16 odsto veće od bilansiranih količina.

 

Tokom protekla tri meseca kostolačkim termoelektranama isporučena su 21.303 teradžula toplote, što je za pet odsto više u odnosu na bilansiranu vrednost. U ovom periodu za industrijsku i široku potrošnju izdvojeno je 27.339 tona komadnog uglјa.

 

 

Kada je reč o otkrivci, podaci govore da je za tri meseca rada otkopano 10.914.813 kubika jalovine, što je za tri odsto više od bilansa. Na Površinskom kopu „Drmno“ u toku su i remontne aktivnosti na generalnom sređivanju osnovne rudarske mehanizacije, koja radi u sklopu petog rudarskog sistema.

 

Zbog obima radova, pre svega zamene reduktora na radnom točku bagera „SRs 2000“, remont će trajati do sredine maja. Od 18. aprila na Površinskom kopu „Drmno“ započeo je i remont osnovne rudarske mehanizacije, koja radi u sklopu trećeg jalovinskog sistema, koji će takođe trajati dva meseca zbog zamene aksijalnog ležaja na bageru „SRs 2000“. Očekivanja su da će se svi planirani remontni poslovi na velikim rudarskim sistemima za otkrivanje uglјa, kao i remont uglјenog sistema završiti u prvoj polovini godine.

 

Izvor: EPS Energija

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!