Потписан уговор између министарства државне управе и локалне самоуправе и града Пожаревца о добијању средстава за увођење јединственог управног места у Градској општини Костолац

Министарство државне управе и локалне самоуправе расписало је 14. фебруара 2024. године Јавни позив за доделу бесповратних средстава у циљу подршке јединицама локалних самоуправа и градским општинама за успостављање и унапређење јединственог управног места.

Основна идеја увођења јединственог управног места је да оно постане мост између грађана и управе, јединствена контакт тачака, за комуникацију грађана са свим органима са којима би они иначе морали сами и директно да ступе у контакт како би остварили неко своје право.

Учешћем и добијањем средстава на овом конкурсу, Град Пожаревац оспособиће и опремиће ново јединствено управно место на локацији старе Поште у својој градској општини у Костолцу.

На тај начин, биће испуњен још један од циљева, а то је да Град стално тежи да својим односом буде партнер грађанима, окренут њиховим интересима и потребама. Грађани градске општине Костолац и околних насеља више неће морати да путују у Пожаревац ради послова у вези са подношењем разних захтева Градској управи или Локалној пореској администрацији, информисањем, покретањем разних иницијатива, јер ће се то све обављати у новоопремљеном простору јединственог управног места у простору некадашње Поште.

Вредност пројекта у коме заједно учествују град и МДУЛС износи око 7 милиона динара

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!