Представљање књиге „Алхемија бомбе“

Библиотека у Костолцу – Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац позива вас у уторак, 19. марта 2024. година, у 18 часова на представљање књиге „Алхемија бомбе„.

О књизи ће говорити аутор Слободан Бубњевић.

О аутору:

Слободан Бубњевић је научни новинар и писац. Рођен 1978. у Ријеци у Хрватској, завршио је Математичку гимназију у Београду и дипломирао експерименталну физику на Физичком факултету Универзитета у Београду. Запослен је као стручни саветник за комуникације у Институту за физику у Београду. Пре тога је радио у Центру за промоцију науке, а још пре тога у београдском недељнику Време. Популарне чланке повремено пише за америчке часописе као што је Physics Today, али сарађује и у бројним домаћим медијима, као што су РТС, Политика, Време, National Geographic Србија, Клима 101 и Одисеја. Уређује портал „Наука кроз приче“. Објавио је две збирке прича: Пертурбације и друге невоље и Страх од промаје. Члан је Српског књижевног друштва и добитник награде Фонда „Борислав Пекић“ за роман Седми народ. Живи у Панчеву, са супругом Драганом Младеновић и две кћерке.

О књизи:

Није неопходно да познајете структуру атомског језгра или да разумете силину ланчане реакције, довољно је само да неко у просторији изговори једну од тих застрашујућих речи – Хирошима, Чернобиљ, Фукушима – и зли дуси нуклеарне физике одмах ће извирити из мрачних углова. Ова књига приказује драматичну историју нуклеарне ере кроз двадесет таквих страшних топонима, разноликих локација на планети где је коришћење енергије атома оставило трајне ожиљке и прерасло у симболе савременог доба.

Писана раскошним стилом, уз обиље занимљивих прича, анегдота и неочекиваних увида о свету око нас, Алхемија бомбе је путовање узбудљивије од многих романа, током ког се смењују згодне научнопопуларне лекције са шпијунским и акционим заплетима.

Уводећи читаоца у научну историју кроз споредни, радиоактивни улаз, писац и физичар Слободан Бубњевић приказује како бомбе господаре животом сваког од нас и како треба разумети свет који је научно знање неповратно променило.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!