Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић

Центар за културу „Костолац“ и Библиотека у Костолцу, Огранак Народна библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац позивају вас на књижевно вече са Бранкицом Дамјановић.

Термин: Четвртак, 2. новембар 2023. година, у 18 часова

Место догађаја: Библиотека у Костолцу (ул. Трг Братства и Јединства 9)

О књижевници:

Бранкица Дамјановић је српска књижевница и новинарка. Родила се у Приштини 1971. године, али се преселила у Пирот за време рата, 1999. године. Радила је на РТС-у, као и на пиротској локалној телевизији. Добитник је Награде за допринос информисању. Написала је неколико приручника за новинаре. Прва збирка кратких прича „Добро је“ изашла је у више издања, штампана у 10.000 примерака, а књига „Не бих ово могла без тебе“ награђена је признањем Новосадског књижевног клуба за најбоље прозно остварење у 2015. години. Касније је објавила  књиге: „Мој син Јован“ (2011), „Рукопис мога брата“ (2016), „Рекла ми је волим те“ (2018), „Сетило се мајке“ (2020).  Са својим читаоцима радо комуницира и преко друштвених мрежа, где има преко 280 000 пратилаца. Живи и ради у Београду.

Рекла је о себи:

„Каткад мораш да бираш – хоћеш ли дати или задржати за себе. И давала сам. Због тога сам полако остајала без нове одеће, обуће, шминке… И зачудо, што сам више давала, осећала сам да све више имам. Што је око мене бивало мање ствари, мене је бивало више. Па ипак, из неког разлога, ваљда зато што не кукам и што говорим о добру а не о злу, има оних који ми кажу, или оћуте али то мисле, да живим под стакленим звоном, нетакнута „стварним животом“. Да вам кажем, од звона у животу немам чак ни звоно за торту јер сам давно морала да научим да сама месим и печем хлеб. Тад сам некако научила и да је за преживљавање довољна и кора хлеба, а за прави живот спремност да чак и њу даш! Сад имам све више, плодови мога рада на свим пољима полако зрију, а ја једва чекам бербу, па да и то поделим. Није ми стало да имам кад ми је Бог већ дао да умем. А торте ионако не једем. Више волим кад горко претварам у слатко.“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!